kompetansejakten arrangører
Fra venstre til høyre: Siv Dagny Aasvik (prosjektleder Nord Universitet), Ingvild Skogvold (leder i Ranaregionen Næringsforening, David Bjørsvik (trainee Rana Utvikling), Kjell Gunnar Boldermo (Universitetet i Tromsø), Gøran Busch (Kunnskapsparken Helgeland), Aase Marie K. Høvik (student Nord Universitet og Spark*Nord), Terje Fallmyr (Universitetet i Tromsø), Sigrid Ringdalen Vatne (Universitetet i Tromsø), Morten Selfors (Senter for industriell forretningsutvikling, Nord Universitet). Foto: Mye i Media

Kompetansejakten: Studenter + næringsliv = sant

2022-09-22
Fullt hus under Kompetansejakten på Campus Helgeland
Onsdag 14. september var auditoriet på Campus Helgeland var fylt til randen da Ranaregionen Næringsforening, Kunnskapsparken Helgeland, Nord Universitet, Universitetet i Tromsø, Studentorganisasjonen Helgeland og Rana Utvikling inviterte til Kompetansejakten.
 
De som var til stede fikk først en gjennomgang av studietilbudene i regionen, før det var duket for speed-dating mellom studenter og bedrifter.
 
«Det er fantastisk å se at så mange bedrifter og studenter møtte opp! Det var latter, smil og veldig god stemning. Det er mange som har savnet en sånn møteplass, så det her må vi gjenta. I tillegg viser dagen i dag styrken i at næringslivet, utdanningsinstitusjonene, vekstmiljøet og ikke minst studentene samarbeider.» sier Ingvild Skogvold, leder for Ranaregionen Næringsforening.
 
Aase-Marie K. Høvik, som studerer økonomi, forretningsutvikling og digitalisering, var ansvarlig for speed-datingen sammen med lederen for Studentorganisasjonen Helgeland, Anna Viktoria Bjørsvik. Studentene ble delt opp i grupper og fikk fem minutter hos hver bedrift.
 
«Det var skikkelig hektisk og ikke minst god stemning! Studentene fikk knyttet kontakt med mange forskjellige bedrifter. Jeg håper bedrifter kan ansette studenter tidlig, i både sommerjobber, praksisplasser og deltidsjobber. Det er så mange muligheter hvis vi får til et tett samarbeid.» sier Aase-Marie K. Høvik.
 
En av medarrangørene, Kunnskapsparken Helgeland, har et større prosjekt som heter «Skole og næringsliv», og har flere initiativ for å øke samarbeidet mellom elever, studenter og næringsliv.
 
«Det er utrolig viktig å sørge for at studenter får god kontakt med næringslivet i regionen vår. Kunnskapsparken Helgeland har også trainee-ordningen og ikke minst Karrieredagen tidlig neste år – vi prøver å skape så mange arenaer som mulig for å knytte studenter og næringsliv tettere sammen,» sier Gøran Busch fra Kunnskapsparken Helgeland.
 
Både Nord Universitet og UiT presenterte studietilbudene på Campus Helgeland, og de mange mulighetene for enda tettere samarbeid mellom studenter og næringsliv. I tillegg ble det gitt informasjon om utviklingsprosjektet på Nesna fra prosjektleder Siv Dagny Aasvik, og batterifagskolen fra Marte Gustavsen Ødegården ved Fagskolen i Viken.
 
«UiT tilbyr utdanninger på Campus Helgeland som er svært ettertraktet i næringslivet. Vi tilbyr ingeniørutdanningene innenfor bygg og maskin, og i tillegg setter vi i gang med informatikk-utdanning høsten 2023. Vi ønsker et tett samarbeid med næringslivet, spesielt for å sikre at utdanningene våre treffer næringslivets behov.» sier Terje Fallmyr fra Universitetet i Tromsø.
 
«Tett kobling mellom studenter og næringsliv er viktig for oss. «Kompetansejakt» har vi felles, og da er arenaer som setter samarbeid på agendaen en vinn-vinn situasjon; næringslivet blir kjent med fremtidige arbeidstakere og vi sikrer relevante studietilbud. Som vi har vist i dag, er det mange muligheter for samarbeid og vi oppfordrer næringslivet til å ta kontakt.» sier Morten Selfors fra Senter for industriell forretningsutvikling ved Nord Universitet.
 
Bedriftene som deltok på speed-dating var: Azets Insight, Sparebank 1 Helgeland, Skatteeaten, PWC, Adecco Group, Mo Industripark, Coop Midt-Norge, Kunnskapsparken Helgeland, KPMG, Asplan Viak, Rana Gruber, FREYR, Norconsult, BDO og MBA Entrepenør.

Var du ikke tilstede?

Både studentene, Nord Universitet og UiT ønsker enda mer kontakt med næringslivet! Det finnes mange muligheter: ansettelse av studenter i deltids- og sommerjobber, bedriftspresentasjoner på campus, bedriftsbesøk, samarbeid om bachelor- og masteroppgaver, utvikling av studier, med mer!

Kontaktpersoner:
  • Morten Selfors, studiestedskoordinator Handelshøgskolen, Nord Universitet, morten.d.Selfors@nord.no
  • Kjell Gunnar Boldermo, institutt for industriell teknologi, Universitetet i Tromsø, kjell.g.boldermo@uit.no
  • Anna Viktoria Bjørsvik, leder Studentorganisasjonen Helgeland, leder.soh@so.nord.no
  • Gøran Busch, Kunnskapsparken Helgeland, gbb@kph.no

Presentasjoner:  
Kompetanse
facebook

Siste nytt