hjerpbakk
Daglig leder i Nordic Comfort Products Svein-Erik Hjerpbakk.

Skaper verdi av materialer fra havet

2023-06-02
Nordic Comfort Products NCP ser også verdien av å sparre med fremtidsrettede og bærekraftige bedrifter som Heymat og dem selv.
I begynnelsen av februar reiste NCP nedover til møbel- og interiørmessen Stockholm Furniture Fair. Der var det duket for lanseringen av nok et samarbeidsprosjekt.
 

-Nå jobber vi som nevnt sammen med Heymat om et tilleggsprodukt til mattesystemet ZEN. I Stockholm presenterte vi en prototype på vårt nyeste produkt som vi har utviklet sammen med Norskin AS, så vi har med andre ord god erfaring med prosjekter hvor flere parter er involvert, forteller Svein-Erik Hjerpbakk, CEO ved Nordic Comfort Products AS.


Satser stort på norske samarbeid
I samarbeid med Norskin AS i Fauske, har de utstyrt en designstol med en setepute som består av resirkulert fiskeskinn. I tillegg er det brukt møbelskum basert på tare fra Agoprene. Samarbeidet er basert på stolen ved navn Public som er designet av Anderssen & Voll.

-Dette er virkelig et strålende eksempel på et norsk samarbeid som har resultert i et ekstremt miljøprodukt med potensiale for high-end markeder ute i verden. Sluttproduktet er med å styrke NCPs fokus på bærekraftige og miljøvennlige produkter, og vi i NCP har stor tro på produktet og det å utvikle samarbeidet videre, sier han.

Utnytter havet
Hele den nylanserte stolen består av materiale fra havet, bortsett fra stålunderstellet. Da produktet for første gang så dagen lys på messen i Stockholm, kunne Hjerpbakk fortelle at de positive tilbakemeldingene rant inn – til og med produktuviklingsgruppen i Volvo Cars ble imponert!

- Timingen er bra. Aldri har tiden vært bedre for å gjøre noe så transformativt som dette innenfor bærekraft og sirkulærøkonomi. Vi er stolte over å kunne produsere et produkt som er basert på gjenbruk og utnyttelse av både plast og biobaserte ressurser fra havet på en måte som skaper høy verdi, poengter Svein-Erik Hjerpbakk

Ren tilfeldighet
Å forlenge livssyklusen på ressursene som brukes er en sentral del av løsningen på de utfordringene som verden står overfor i det grønne skiftet.

-Vi prøver hele tiden å tenke utenfor boksen om hvordan vi kan bidra ytterligere til det grønne skiftet. Å forlenge livssyklusen på ressursene vi har er ett av disse tiltakene, men vi ser også på nye måter å ta ansvar på. Dette samarbeide oppstod egentlig som en ren tilfeldighet, men det blir spennende å se hvilke andre miljøvennlige alternativer vi kan utforske videre sammen, avslutter Hjerpbakk.
 
Mono
facebook

Siste nytt