Altimo

Bakers fra venstre: William Gabrielsen, Håvard Løkaas, Morten Andre Olsen og Rune Johnsen. Fremst: Martin Løkaas. Foto: Mye i Media. 

Løsningen ligger hos Altimo

2022-11-25
Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan få laget i metall hos Altimo. 

Laserskjæring, vannskjæring, knekke og presse, sveise og gjenge. Lista er lang over det de ansatte hos Altimo får til med sine svært avanserte maskiner. 

 

– Egentlig alt som fantasien til flinke konstruktører og ingeniører klarer å komme på, sier en fornøyd og stolt daglig leder, Håvard Løkaas. 

 

Produktene Altimo konstruerer går i alle hovedsak til industrielle formål, som smelteverksindustri, gruveindustri, fiskerinæringen og offshore. 

 

– Vi jobber i all hovedsak med produksjon i de fleste metaller, for eksempel stål, rustfritt stål, aluminium, kobber, men også pakningsmaterialer som klingersil og gummi. 

 

Unike maskiner i Nord-Norge 

Altimo ble etablert i 2019, dag er de fem ansatte og har allerede nye, spennende planer og produkter på trappene. Høstens store begivenhet er to nye, avanserte maskiner. Ifølge Løkaas, er deres kommende rør- og profillaser den eneste i sitt slag i vår landsdel.  

 

– Altimo as ønsker å være en fremoverlent bedrift som setter stor pris på små og store utfordringer.  Vi tenker vi skal kunne levere alt i fra enkle deler i små og store serier, til konstruksjoner og fagverk. Vår nye maskin skjærer alt i fra små tynne rør i 12 millimeter og opp til 300 i diameter. Maskinen produserer også deler fra åpne profiler, som for eksempel U- og L-profiler, forteller han. 

 

Stor presisjon 

Ifølge han vil dette gjøre Altimo til en moderne produksjonspartner med unike muligheter.  

 

– Rør- og profillaser med en enorm kapasitet og presisjon vil gjøre hverdagen enklere og korte ned produksjonstiden betydelig.  Vi har allerede fått oppdrag og forespørsler fra hele landet på de nye maskinene.  

 

Med disse maskinene på plass sier Løkaas at Altimo blir en meget komplett leverandør av alt fra prefabrikkerte deler til ferdige produkter.  

 

– Vi regner med at de nye maskinene skal være i drift fra senhøsten 2022. Alt i rør og profiler blir en lek å få produsert, med stor nøyaktighet og minimalt med tilpassing hos oss, sier han og gir eksempler som trapper, rekkverk og gangbroer. 

 

Nytt mot privatmarkedet 

I starten hadde Altimo en del produksjon for privatkunder, men dette måtte vike etter hvert som bedriften ble en aktør mot industrien. Men også her er det nyheter på gang: 

  
– Vi jobber med å etablere et selskap som vil ta seg av salg til private, og produkter som fasader, interiør og eksteriør mot hoteller, arkitekter og designere, entreprenører og kjeder. 
Her vil det komme mye spennende knyttet til et varemerke jeg jobber med min kone om å utvikle. 

 

– Hvorfor meldte dere Altimo inn i RNF og hva håper dere å få ut av medlemskapet? 
– Vi meldte oss inn for å bli enda mer synlig og for å knytte kontakter. Det er flott at det finnes en næringsforening i regionen vår, sier daglig leder Håvard Løkaas i Altimo as. 

Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt