torggata
Veronica Ugedal (nummer to fra venstre) har skapt et trivelig og innbydende kontorfellesskap i Torggata 6. Her har hun fått selskap fra Emilie Skjerving Bakksjø (t.v.) som jobber for Åfjord Regnskap, Elin Gullesen Bratt i Relasjon Nor og Emilie Sollum Olsen fra Cowi. Foto: Mye i Media

Veronica føler seg som hjemme på kontoret: – Når vi har et så kult hus, så må flere se det

2024-04-29
Når Veronica Ugedal kommer ned på kontoret om morgenen så er lysene tent, musikken på og den første som kommer på kontoret har slått på kaffen. Da kjenner hun på en stor glede over å ha klart det hun satte seg som mål. Å skape et trivelig og innbydende kontorfellesskap.
Ugedal står i det som er hjertet i Torggata 6. Kjøkkenet.
– Du må ta en pause og le litt i løpet av dagen. Det er så viktig, sier hun.
Det originale funkishuset er bygd av arkitekt Nils Toft, som også har designet Park 22.
Tidligere huset det Oris Dental, eller som de fleste kjenner det, Tannlege Stokke. Da Ugedal og mannen kjøpte huset, fant de fort ut at de ønsket å åpne opp det de selv synes er Ranas kuleste hus, for flere.
– Vi hadde et kult bygg, og vet at vi er på listen over verneverdige hus i Rana. Og så tenkte vi at når vi har et så kult hus, så må flere se det. Vi ønsker å bruke det, og ha liv i huset.
Hele huset er på 600 kvm, og Ugedal og familien bor i andre etasje.
– Vi hadde lyst til å vise at det er kule bygg i Rana som kan brukes, og at Rana er mer enn industri og natur. Det finnes noen perler med arkitektur og design her.

For de som savner et felleskap

Ugedal har et enkelt personsforetak, og er ansatt i Torggata 6 som bedriftsrådgiver. Hun tilbyr blant annet workshops, teambuilding, lederkurs, lederstøtte og ekspert bistand i sykefraværsoppfølging i samarbeid med NAV Arbeidslivsenter og bedrifter. Da hun startet Torggata 6 hadde hun en tanke om at det måtte være flere enn henne som jobbet alene.
– Spesielt etter covid. Det tar jo livet av folk å jobbe alene. Alt som heter effektivitet, kreativitet og produktivitet blir borte, sier hun og fortsetter:
– Dette er for de som digger arbeidsoppgavene, men savner noen å jobbe med. Og det er ganske mange.
De første kontorene i Torggata 6 - Et sosialt felleskap sto klare 01. oktober i fjor, og møterommet sto klart 01. november. I dag er det fem kontorer, i tillegg til at man kan ha drop-in kontorplass, der du selv bestemmer hvor lenge du vil sitte sammen med dem.
I venteområdet får du også ekornterapi, som Ugedal sier, med ekorn- og fuglemater utenfor vinduet.
Og når du booker møterom kan du og velge å bestille lunsj.
– Når du bestiller et møterom så velger du kaffe og te, og så velger du lunsj fra våre lokale samarbeidspartnere. Jeg henter, og så sender vi én faktura.

Støtte lokalt næringsliv

Ugedal er opptatt av å ha liv og aktivitet i huset. Alle som leier kontorplass bidrar til å lage et sosialt årshjul, som inneholder både solfest og julebord. Og så har det vært flere åpne arrangement i lokalet. Blant annet pop-up soup med Munin.
– Det er åpent for alle, som vil melde seg på. Da rigger vi langbord her.
Det merkes godt på flere ting at det er viktig for Ugedal å støtte det lokale næringslivet. Og alt fra Vinterlysfestivalen til lokale kaféer besøkes flittig. Derfor var det ganske naturlig for henne å melde seg inn i Ranaregionen Næringsforening.
– Hvis vi ikke melder oss inn, så skjer det ingenting, sier hun.
I tillegg setter hun pris på arrangementene som de har.
– Jeg, som de andre her, jobber alene. I Ranaregionen Næringsforening kan jeg få input fra andre.
 
Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt