hth

Daglig leder Bjørn-Åge Zakariassen (t.v.), Marius Klæbo og Christina Storvoll hos HTH Mo i Rana leverer kjøkken til både private og bedrifter i hele regionen. Foto: Mye i Media

Travle tider for kjøkkenleverandøren: – Det er et stort geografisk område vi leverer til

2024-05-02
I september 2021 åpnet HTH Mo i Rana dørene til den første butikken mellom Bodø og Trondheim. Helt fra start har de vært tre ansatte, inkludert Bjørn-Åge Zakariassen, som er eier og daglige leder av franchisebutikken. 
Da de åpnet butikken var tanken at de ganske kjapt kom til å ansette flere, men det var før dyrtid og andre ting ute i verden påvirket kjøpekraften.
– Det har ført til en situasjon med renten, bygging og oppussing, som er annerledes enn det som har vært årene før. Så vi må bare være litt tålmodige, sier Zakariassen.
Det er ingen hemmelighet at det ikke er den beste tiden å selge kjøkken når renta går opp. Men med det sagt, så har den siste tiden vært hektisk for bedriften.
– Fra høsten og frem mot jul har vi hatt det veldig travelt. Og nå kan vi vel si, med ganske stor sikkerhet, at det ikke kommer noen voldsom økning i renta fremover.
Det er også mye som skjer rundt Rana, som HTH Mo i Rana leverer til.
– Det er et ganske stort geografisk område vi leverer til. Og det er en forventing fra HTH om at vi skal være flere ansatte her på sikt.

Plass til alle

Flere butikker har lagt ned kjøkkenavdelingen sin, og Zakariassen mener det er potensiale for HTH Mo i Rana til å ta de markedsandelene de kan.
– Jeg tror at det er plass til alle kjøkkenleverandørene som er i dag. At vi har hver vår plass i markedet.
Butikken selger mest ferdigmonterte skrog, og har også gode muligheter til å gjøre endringer på kjøkken i større boligprosjekter. Blant de større boligprosjektene HTH Mo i Rana leverer kjøkken til finner vi Hammeren Boligpark.
– Og så har vi levert til K2 i sentrum. Der er vi akkurat ferdig med siste rest.
Midt i montering av 24 kjøkken på K2, skulle seks kjøkken monteres på Hammeren, i tillegg sto det kjøkken klare for montering til privatkunder. Da hadde HTH Mo i Rana flere lokale entreprenører i drift, for å montere alle kjøkkenene.
Kjøkkenleverandøren leverer også spesialløsninger.
– Vi har nettopp levert pris på et skoleprosjekt. Der det er en del spesialløsninger slik at det også skal være tilgjengelig for mennesker med fysiske funksjonshemminger. Da er det hev- og senk funksjon på kjøkkenbenker og overskap som kan senkes.

Knytte kontakt

HTH Mo i Rana valgte å melde seg inn i Ranaregionen næringsforening for å være en del av et større felleskap.
– Der er en fin plass å treffe andre, som jobber innen bransjer som er interessante for oss.
Her får de en mulighet til å bli kjent med, og knytte kontakt med, mange forskjellige mennesker. Zakariassen synes også at næringslivlunsjene byr på mange spennende temaer.
Bedriften valgte også å legge julebordet sitt til Gallaria.
– Det var en skikkelig fin fest. Og så er det artig å kunne møtes i en slik setting.
 
Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt