Tanja Vedal
Tanja Vedal startet opp sin andre restaurant, Tanjas The View, i fjor. Foto: Mye i media. 

Tanja og The View ser stadig framover

2023-01-26
Hun var diabetessykepleieren med ME som ble frisk mens hun laget og solgte sukkersøte makroner.

Verken ME, koronarestriksjoner eller tidvis mangel på kokker stopper denne dama. Når det trengs, stepper hun selv inn på kjøkkenet. 

 

– Jeg kan jo lage mat, men jeg er ingen kokk, sier Tanja Vedal.  

 

Mellom kjøkken og sofa 

Diabetessykepleieren startet med take away av vårruller som hun produserte hjemme på fritida. Som sykemeldt med ME noen år etter dette, hadde Tanja Vedal et mål om å komme tilbake i jobb som diabetessykepleier og starte diabetesklinikk. Til dette hadde hun allerede leid lokaler i Furuholmengården før hun ble syk. Husleien måtte jo likevel betales, så da ble produksjonen av vårruller flyttet hit. Her vekslet Vedal mellom å lage vårruller på kjøkkenet og hvile på sofaen i naborommet, når plagene fra ME-sykdommen herjet som verst.  

 

– Sakte, men sikkert jobbet jeg meg frisk gjennom å være på kjøkkenet. Her kunne jeg styre tida mi selv og dette virket tydeligvis på min versjon av ME, forteller hun.  

 

 

Et spisested ved fjorden

Det var her de nevnte makronene også ble en del av take away-konseptet hennes. Nå kjøpte folk både vårruller, makroner og sushi hos henne. Kortversjonen er at diabetesklinikken ble lagt på hylla og i dag er Vedal gründer, eier og daglig leder for to spisesteder i Rana. Først Tanjas kjøkken på Mosenteret i 2018, og nå kafeen og restauranten Tanjas The View. Den åpnet i juni i fjor, i samme bygg som Vitensenter Nordland. 

 

– Det har vært godt med besøk siden åpningen. Folk kom hit og fortalte at de har savnet et spisested ved fjorden i Rana. De sier forresten ennå at det var på tide, forteller Vedal.  

 

Hos Tanjas The View får du påsmurte smørbrød, varmretter, sushibuffet og tacobuffet på faste ukedager, kaker og møsbrømlefse. 

 

– Det er faktisk veldig populært blant folk i Rana å spise møsbrømlefse, forteller Vedal. 

 

Konsept under utvikling 

Til tross for godt besøk, har det første året også vært preget av koronarestriksjoner, tidvis mangel på kokker, og en meny og et konsept som fortsatt er under utvikling.  

 

– Oppsummert har det første året vært magisk og tidvis et mareritt, for eksempel når jeg har blitt fri for kokker. Men jeg gir meg ikke. Jeg har jo bygd dette opp selv og det er så bra å være her. Det er et fint bygg med fantastisk utsikt, med fine naboer i Vitensenteret og i Helgeland museum. Vi har endret mye på menyer og åpningstider til nå, for å treffe kundene en annen plass enn i sentrum. Vi er fortsatt under konstruksjon og jobber med å finne vår plattform som skal slå an hos gjestene, sier en positiv Tanja Vedal. 

 

Hun forteller at de planlegger å ha enda flere hjemmelagede kaker, middagsbuffet hver søndag og «dagens middag» hele uka.  

 

– Den vil vi lansere i en ukemeny, slik at folk kan planlegge å spise middag her.  

 

Vedal åpner også for ettermiddags- og kveldsarrangementer på bestilling, som for eksempel julebord i november og i desember, vennekvelder og lignende. 

 

Nå har hun også fått tid til å melde Tanjas The View inn som medlem i Ranaregionen næringsforening. 

 

– Jeg ønsker å bli flinkere til å være med på det som skjer i Rana, og nå skal jeg finne tid til å være med på plattformer som gjør at jeg kan være mer engasjert utenom driften av spiseplassene. Jeg har tenkt på medlemskap lenge, for jeg synes næringsforeningen gir så mye bra tilbake til bedriftene og viser et stort engasjement. De gjorde for eksempel en kjempejobb i koronatiden, avslutter nytt og engasjert medlem Tanja Vedal. 

Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt