Trine Gabor

Trine Gabor, styreleder i Ranaregionen næringsforening og daglig leder i Circle K Mo i Rana. Foto: Mye i media AS.

 

 

Styrken i fellesskapet  

2022-05-31
Skrevet av: Trine Gabor
Jeg har vært styremedlem i Ranaregionen næringsforeningen i nesten fem år, og styreleder i tre av disse. Gjennom bedriften min Circle K Mo i Rana, har jeg vært medlem av foreningen i mange år før jeg ble spurt om å sitte i styret. 
I disse årene har jeg sett mange eksempler på styrken i felleskapet. Når næringslivet i regionen vår jobber mot samme mål, så er det nesten ikke grenser for hva vi kan få til. Det nyeste eksempelet er de 150 millionene Polarsirkelen Lufthavnutvikling har mobilisert fra næringslivet, foreninger og privatpersoner. På listen over givere finner du alt fra de store hjørnesteinsbedriftene til butikken på hjørnet. Og bak hvert eneste bidrag er det en historie om en bedrift som velger å gi av hardt opparbeidet overskudd og egenkapital for å få realisert det viktigste samferdselsløftet på Helgeland i nyere tid.  
 
Vi er utrolig heldige som har så mange engasjerte medlemsbedrifter. Da covid-19 kom til oss i Norge, var det enkelt å engasjere bedrifter til å bidra. Jeg så mange eksempler på at bedrifter delte informasjon med hverandre for å stå sterkere sammen i en krevende tid. Jeg opplever også stadig at medlemmer i næringsforeningen kommer innom bensinstasjonen for slå an en prat med meg om byutvikling, flyplass, sykehus-saken eller covid-midler. Vi har medlemsbedrifter som har et stort hjerte for regionen og samfunnet rundt seg!  
 
Kommunene og vekstmiljøet i regionen vår er også en del av dette store felleskapet. Rana kommune fikk i år tildelt den gjeve prisen “Årets vertskapskommune for næringsutvikling”. Det er velfortjent, og vi er takknemlige for at en kommune som mange av våre medlemsbedrifter sogner til er fremoverlente og aktivt søker samarbeid med næringslivet.  
 
I styret har vi stadige diskusjoner om hvordan vi som forening skal være så relevante som mulig for hele medlemsmassen vår. Vi vil at medlemmene skal føle at de er med i et felleskap. Vi vil at medlemmer skal få vist seg fram, bli inspirert, og ikke minst bidra i å løfte fram de viktige sakene for næringslivet i vår region.  
 
Når man er med i næringsforeningen, er du nemlig med i et større felleskap som jobber med strategiske saker for hele næringslivet. Uten foreningen hadde regionen vår mistet en helt essensiell stemme som snakker for næringslivets vegne. Vi har en klar strategi om å bli enda flere, slik at vi kan bli en enda mer kraftfull stemme for næringslivet i region vår.
 
Vi er gode på å heie hverandre fram i næringslivet– men vi kan bli enda bedre. Vær nysgjerrig på nabobedriften, ta en prat med konkurrenten. I en hektisk hverdag kan det være vanskelig å sette av tid til kurs, konferanser eller næringslivslunsjer. Men det er en investering. Vi har alt å lære av å dele erfaringer, og møte hverandre på tvers av bransjer. Her spiller også næringsforeningen en viktig rolle, og vi ønsker å skape så gode møteplasser og nettverk som mulig for våre medlemmer.  
 
I årene framover håper jeg at felleskapet i næringsforeningen skal bli enda sterkere, og at vi klarer å invitere inn enda flere. For å lykkes i å rekruttere og inkludere tusenvis av nye innbyggere til vår region i årene som kommer, er vi nemlig avhengig av styrken i felleskapet.
 


 
Kommentar
facebook

Siste nytt