BTF
Therese Einmo Jürgensen er daglig leder for det totaltekniske entreprenørselskapet Building The Future (BTF).  Foto: Mye i media

Skal være med å bygge fremtidens Rana

2023-01-10
I høst ble det klart at Building The Future (BTF) vant kontrakten som totalteknisk entreprenør på en av Norges største fastlandsinvesteringer; battterifabrikken FREYR. 

BTF er en totalteknisk entreprenør med fagene elektro, automasjon, industrirør, VVS og ventilasjon.På eiersiden står Momek AS, Hareid Elektriske AS, Aritech AS og Haaland AS. Som nytt medlem i Ranaregionen Næringsforening gleder de seg til å bidra til å skape attraktive og nødvendige møteplasser for næringslivet, forteller daglig leder Therese Einmo Jürgensen.  
 

-Vi opplever foreningen som en næringspolitisk pådriver og en attraktiv møteplass for bedrifter i regionen. Det er mye som skjer her fremover, og tilgangen til det interessante nettverket i RNF vil ha en verdi for oss, sier hun. 

 

Hektiske tider 

Det har vært hektiske tider for BTF både før og etter at entreprenørkontraken mellom dem og HENT ble godkjent. Bedriften består av et sterkt tverrfaglig team som nå jobber på spreng for å planlegge for gjennomføring av deres del i prosjektet.   

 

-Det er et stort og komplekst prosjekt, hvor kontrakten omfatter ansvar for alle tekniske fag, elektro, automasjon, ventilasjon, rør og industrirør. I tillegg jobber vi aktivt med rekruttering av flere medarbeidere. I tiden fremover har vi store behov for flere gode kollegaer med kompetanse innenfor blant annet tekniske fag, kvalitetssikring og prosjektkontroll, forteller Jürgensen.  

 

 Viktig med samarbeid  

Mye har skjedd siden etableringen av selskapet i januar 2022. I april inngikk vi en samhandlingskontrakt med HENT for samhandlingsfase 1 sammen med Rambøll. De siste 8 månedene har dermed gått til en samspillsfase, parallelt har de jobbet med å komme i posisjon til selve utførelseskontrakten som de signerte med HENT i september.  

 

-Vi er heldige som har hatt et målrettet og dedikert team i denne prosessen. De har virkelig stått på dag og natt i denne perioden. Det har vært hektisk til tider, men jeg tror hele selskapet kjenner en ekstrem motivasjon over å få være med i dette prosjektet. Og kanskje størst av alt få lov til å være med å bidra til industrieventyret som er i ferd med å skje i regionen. Med Giga Arctic og FREYR sin satsning i Rana skrives det nasjonal og lokal industrihistorie, fortellere en ekstatisk Jürgensen.  

 

Skaper vekst 

Fremover ser BTF frem til å ta en del i utviklingen av Rana-samfunnet, og ikke minst bidra til å lage enda flere nye, grønne jobber her. 

  

- I tillegg ser vi frem til ansette enda flere lagspillere og ønske dem velkommen i en organisasjon med et ekstremt bredt og spennende kompetansemiljø med kollegaer som har det veldig gøy sammen, avslutter hun 

 

Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt