Norsk Byggstøtte
Annja Larsen, André Mikalsen og Lise Jenssen. Foto: Mye i Media

På rett plass til rett tid

2022-12-09
Bemannings- og rekrutteringsbyrået Norsk Byggstøtte går en hektisk, men spennende tid i møte. Gjengen på fire forteller om ambisiøse mål, og et selvklart fellesmål om verdensherredømme. 

Selskapet har hovedmarked i Nordland, men på bemannings- og rekrutteringssiden ser de til hele verden. Med store industrietableringer kommer det store byggeprosjekter, og igjen dannes det behov for arbeidskraft på disse prosjektene. Daglig leder Annja Larsen forteller at det strømmer inn nye henvendelser hver uke, både med nye oppdrag, men også folk som ønsker å jobbe for dem. Mo i Rana har blitt et sted som mange kjenner til når de søker arbeid hos Norsk Byggstøtte.  

 

-Planen har ikke alltid vært at jeg skulle starte opp egen bedrift, men en henvendelse rett før påsken i 2017 var med på å så frøet til det som i dag er Norsk Byggstøtte. I dag er vi veldig glad for at denne personen ga oss det pushet vi trengte. Vi har nok å gjøre på, og mye av hovedfokuset det siste året har naturlig nok vært rundt Helgeland. Så håper vi at det er et eventyr vi får fortsette å være med på, forteller Larsen.  

 

Doblet antall ansatte 

Det var Annja Larsen og Daniel Aune som var i bresjen av oppstarten til Norsk Byggstøtte. Etter hvert ballet det på seg, og de kunne ansette enda en person i 2019. I august i år startet den fjerde personen, og Larsen forteller om et team med bred og lang kompetanse innenfor bedriftens fagfelt. Det er også rett tidspunkt for bedriften å melde seg inn i Ranaregionen Næringsforening.  

 

-Vi er alltid på utkikk etter flere ansatte og har en ledig pult når den rette skulle dukke opp. Vi ser frem til å bli en del av RNF, spesielt siden de har en del saker på agendaen som vi anser som viktig for både Rana og vår bedrift. Vi har lenge jobbet internasjonalt, spesielt i ansettelsesøyemed. Å vær medlem gir oss større nettverk og mulighet for å skape bekjentskap og samarbeid på tvers av andre bedrifter, sier hun.  

 

Holder kortene til brystet  

Høstmånedene hos Norsk Byggstøtte kommer til å fly forbi med alle de spennende prosjektene jobber med for tiden. Akkurat nå jobber de hos både store og små entreprenører, i større og mindre prosjekter.  

 

-I bygg- og anleggsbransjen som har vært vårt marked, er det mye som skjer. Vi satser mye i de segmenter vi allerede har vært i tidligere, men er i stadig vekst mot nye markeder og utvider satsningsområder stadig. Det er viktig å kunne omstille seg fort, når behovet melder seg.  
 

Vi har en fot innenfor i spennende prosjekter lokalt og regionalt. Vi har noen ekstra spennende samarbeidsprosjekter på gang, men det må vi fortelle mer om neste gang dere intervjuer oss, avslutter Annja Larsen med et smil.  

Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt