Personalhuset Helgeland
Avdelingsleder Vidar Løvhaug og rådgiver Ove Martin Johansen

Ny i foreninga: Vidar og Ove Martin har ei lang liste

2022-11-16
På den lista står det navn på personer som ønsker seg jobb på Helgeland. 

Det forteller Vidar Løvhaug, avdelingsleder i Personalhuset Helgeland. Personalhuset er et norskeid rekrutterings- og bemanningsbyrå, som hjelper bedrifter med å rekruttere og ansette riktige medarbeiderne.  

 

– Kjernen i vår virksomhet er mennesker som møter mennesker. I dag er det kanskje enda viktigere enn det var for 20 år siden. Rådgiverne våre er engasjerte støttespillere som heier på deg, men samtidig tør å utfordre. Vi i Personalhuset jobber sammen med deg og våre kolleger, for å gi deg den bistanden du trenger, sier avdelingsleder Løvhaug. 

 

Personalhuset etablerte seg på Mo og Helgeland i vår med Løvhaug som avdelingsleder. I sommer ble Ove Martin Johansen ansatt som rådgiver.  

 

Oppfølging i sentrum 

Deres tanke er at når de har fått en kandidat i jobb, er kun 50 prosent av jobben gjort. 

 

– Oppfølgingen er meget viktig. Vi er en nær og personlig rekrutteringspartner og arbeidsgiver. For oss handler det om hvordan vi kan være en rådgiver for mennesker i ulike situasjoner – enten man leter etter den perfekte jobb, den riktige kandidaten eller man ønsker en faglig støttespiller i arbeidshverdagen, sier Løvhaug.  

 

Alle som har jobb via Personalhuset, er en del av Personalhuset, forteller han videre. 

 

– Det er veldig viktig for oss at alle har det bra og trives der de er. 

 

Personalhuset bistår også bedrifter med omstilling, der de hjelper kunder og kandidater dersom det er snakk om omstrukturering eller nedbemanning. 

 

Akkurat nå ser Løvhaug og Johansen en stor vekst i bygg- og anleggsbransjen, og jobber med å finne riktig jobb til sine ansatte.  

 

– For tiden har vi en lang liste med dyktige arbeidere som veldig gjerne ønsker å bosette seg i regionen vår, forteller Løvhaug.  

 

Konkurranse fra sør 
– Det vi har erfart til nå i vår søken etter riktige kandidater til våre kunder, er at vi må gjøre Helgeland og vår region attraktivt for jobbsøkeren. Jobbsøkeren må velge å komme til oss, foran andre områder av landet eller til utlandet. Vi konkurrerer mot jobber lengre sør, andre land det har blitt svært gunstig å jobbe i, som Tyskland, og større byer i Norge. Derfor jobber vi i Personalhuset aktivt for å selge inn Helgeland som region, mulighetene vi har å by på og prosjektene som er under utvikling. Her har vi truffet blink, og de fleste nyansatte hos oss har gitt uttrykk for at de ønsker å bosette seg her på permanent basis, forteller en fornøyd avdelingsleder. 

  

Det var en kollega fra Trondheim som tipset Løvhaug om hvor mye godt som har kommet ut av å være medlem i næringsforeninger der. 

 

– Han anbefalte meg å gjøre det samme og slik meldte jeg oss inn som medlem hos RNF. Det har vist seg å være riktig avgjørelse og vi i Personalhuset har fått mange nye kontakter, gode sparringspartnere og er så heldige å være en del av HR-gruppa til RNF. 

 

Personalhuset har 120 ansatte over hele landet.  

 

– Hver dag jobber vi for å inspirere, utfordre og bry oss om våre kunder og medarbeidere, og vi er stolte av å ha en kultur hvor mennesker står i fokus, avslutter Løvhaug. 

 

Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt