Wilja Musikk

Med stemmen som levebrød

2022-03-29
Høsten 2019 kom Jill Larsdotter flyttende fra Lovund til Mo i Rana. Med seg hadde hun selskapet sitt, Wilja Musikk. Oppstarten ble ikke helt som planlagt da pandemien brøt ut få måneder senere, men Jill Larsdotter hadde så vidt fått varmet opp.
I Kirkegata 10 finner vi i dag Wilja Musikk i nyoppussede lokaler, og akkurat nå opplever de en enorm pågang med flere uker lange ventelister. Fra 1.mars gikk Wilja Musikk fra å være et enkeltmannsforetak til å bli et aksjeselskap.
 
Det har gått 17 år siden daglig leder Jill Larsdotter flyttet fra Sør-Sverige til Helgeland. Hennes enorme lidenskap for sang ble til i tidlig alder og rollen som Annie i en alder av 11 år var det som tente gnisten. Siden den gang har Larsdotter hatt gleden av å kore til mange av Sveriges fremste artister, både på plate og turnè. Hun har sunget på Wallmans salonger i Stockholm, og utdannet seg innen profesjonell sang og sangpedagogikk i København.
 
– I 2015 startet jeg «Wilja Musikk – Med stemmen i fokus» og jeg sluttet i min daværende jobb for å satse fullt ut på bedriften. Jeg er sanger, sang- og stemmepedagog, pusteveileder og kordirigent. Wilja Musikk tilbyr sang- og stemmecoaching, og vi holder workshops og foredrag i stemmebruk og formidling, både for bedrifter og grupper av mennesker.
 
Hjemme hos Jill
Pandemien preget kulturlivet i nesten to år, men plutselig var alle restriksjonene borte over natten. Som nytt medlem i Ranaregionen Næringsforening ser de frem til å bli bedre kjent med det levende næringslivet i byen. Kalenderen fylles gradvis opp, og for Wilja Musikk går de en travel og spennende vår i møte.
 
– I fjor høst startet vi opp med konseptet «Hjemme hos Jill,» -byens nye intimscene, hvor vi blant annet har hatt konsert med Daniela Reyes og Unni Wilhelmsen. Konseptet ble godt tatt imot, og vi har mange spennende planer på programmet fremover.

Akkurat nå er hun involvert i flere lokale prosjekter, som blant annet Flere Farger, Smeltedigelen og Bakeribyggfestivalens unge talenter.

– Det største prosjektet jeg jobber med er et spennende og utrulig givende samarbeidsprosjekt med Kulturakademin i Sverige. Prosjektet heter PUA «Profesjonella unga artister», og jeg har de siste tre årene vært sang og artistcoach for ungdommen som har deltatt. Det har vært utrolig inspirerende å se hvor langt de har kommet og hvordan de har utviklet sine ferdigheter siden oppstart.
 
Til høsten lanserer Wilja musikk et nytt kurs- og konferansetilbud for små og mellomstore bedrifter.

– Vi har plass til rundt 40 personer og tilbyr muligheter for full bevertning, scene, lerret, lyd, lys og underholdning. Mulighetene er mange, og vi skreddersyr opplegget helt etter kundens behov og budsjett.
 
Tar stemmen din til nye høyder
Jill Larsdotter forteller at hos dem er alle velkommen akkurat slik de er og med den stemmen de har. Terskelen for å ta turen innom akademiet i Kirkegata er lav, og kaffen er alltid nykokt og klar.
 
– Hos Wilja Musikk jobber vi like mye med stemmebruk som med sang, og vi har kunder av alle slag -  alt fra ledere til butikkpersonell. Det å ha en trygg og bærende stemme kan gjøre underverker for salg i din bedrift, i alle ledd. Flere av våre kunder har oppdaget hvordan de kan utnytte stemmen sin bedre for å nå nye høyder, profesjonelt og privat.


 
Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt