Pexels / Christina Morillo
Pexels / Christina Morillo

Lanserer felles styreportal for hele Helgeland

2024-06-25
Fire næringsforeninger går sammen for å gi styrene på hele Helgeland et løft.
 
 
«Vi vet at det i styrerommene på Helgeland er mye dyktige folk, men det er mange av de samme som går på rundgang. Vi ønsker å bake kaka større, og gi næringslivet enklere tilgang til dyktige styrekandidater som kan gi ny kompetanse og nye perspektiver,» sier leder i Brønnøy Næringsforum, Bjørn Erik Jansen, initiativtaker bak Styreportal Helgeland.
 
«Vi ønsket å rulle ut denne løsningen i Brønnøysund, men fant fort ut at det ville bli mye bedre å samarbeide med hele Helgeland om én felles portal. Vi er veldig glade for å ha Sparebank 1 Helgeland med på laget som støttespiller i prosjektet,» forklarer Jansen.
 
Brønnøy Næringsforum fikk raskt med seg Alstahaug Næringsforening, Mosjøen Næringsforening og Ranaregionen Næringsforening med på laget. Næringsforeningene har fått støtte fra Sparebank 1 Helgeland til å utvikle portalen og sette profesjonelt styrearbeid på Helgeland på agendaen gjennom kurs og møteplasser.
 
«Vi er glade for at Brønnøy Næringsforum tok dette initiativet og inviterte oss andre inn. Vi har et godt samarbeid mellom næringsforeningene på Helgeland, og det var på tide å få til et felles prosjekt som kan gi være av stor nytte til alle våre medlemsbedrifter. Vi håper også det kan bidra til enda mer samarbeid på i næringslivet på Helgeland», sier Odd Petter Olderskog Leknes, nestleder i Alstahaug Næringsforening
 
Stortinget har nå vedtatt en lovendring hvor det stilles strengere krav til kjønnsbalanse i norske styrer i foretak over en viss størrelse.
 
«Timingen er god for å lansere en felles styreportal for Helgeland. Det er for lite mangfold i bakgrunn, alder og kjønn i norske styrerom, og Helgeland er ikke et unntak. Med den nasjonale lovendringene er dette temaer som er skikkelig i vinden om dagen. Vi håper at vi gjennom styreportalen, kurs og møteplasser vil gi mange flere muligheten til å bruke sin kompetanse i næringslivet på Helgeland,» sier Elisabeth Kulseng, daglig leder i Mosjøen Næringsforum
 
Med Styreportal Helgeland vil bedrifter få oversikt over kandidater fra hele Helgeland som er interessert i styreverv.
 
«Konseptet er veldig enkelt. Hvis du kunne tenke deg et styreverv, kan du gå inn på din lokale næringsforening sin nettside og registrere deg i styreportalen. Portalen lenkes opp til din LinkedIn-profilen, slik at bedrifter kan bli enda bedre kjent med deg og ta kontakt hvis du er en aktuell kandidat. I styreportalen vil kandidater bli filtrert på kompetansebakgrunn, kjønn, alder, og mer. Vi håper alle som ønsker å bidra med sin kompetanse for å løfte næringslivet på Helgeland registrerer seg i styreportalen. Og ikke minst at næringslivet tar styreportalen flittig i bruk,» avslutter Ingvild Skogvold, daglig leder i Ranaregionen Næringsforening.
 
Sjekk ut Styreportal Helgeland her.
Styreutvikling
facebook

Siste nytt