Frida Design
Frida Tveiten er daglig leder i Frida Design. Foto: Mye i media

Frida brenner for å gjøre andre synlige

2023-01-23
Alle bedrifter og organisasjoner behøver det, og Frida Tveiten kan skape det. 

Logo, illustrasjoner, trykksaker og visuell design av nettsider og annonser. Dette er noen av tjenestene du kan får utført hos Frida Design. Bak står hjemvendt grafisk designer, illustratør og mediegrafiker Frida Tveiten. Hun beskriver firmaet sitt som kreativt og fleksibelt.  

 

Tegning og visualisering 

Etter å ha returnert til hjembyen Mo i Rana under pandemien, «hoppet hun etter hvert langt utenfor komfortsonen,» sier hun selv og i april i år startet hun Frida Design. Komfortsone eller ei, man har ikke snakket lenge med Tveiten før man forstår at hun nå får holde på med det hun brenner for:  

 

– Jeg har alltid vært glad i å tegne og å skape noe ut fra blanke ark, og visualiserer ting veldig lett, sier Frida Tveiten. 

 

Solid bakgrunn 

De gode tilbakemeldingene på hennes tegneferdigheter tidlig i livet, kombinert med et kreativt og skapende hode, sendte henne i retning av utdanning som grafisk designer, illustratør og til slutt mediegrafiker. I dag lever hun altså av å skape andres visuelle identitet, eller litt mer konkret forklart: Logo, farger, bokstaver, symboler og illustrasjoner – stort sett det første kunden din skal kjenne deg igjen på.  

 

– Jeg vil si at jeg er god på komposisjon og farge. Det drar jeg nytte av både som illustratør og som grafisk designer. For eksempel kommer det godt med å være illustratør, når man skal lage logo og annet visuelt uttrykk for bedrifter. Jeg drar absolutt nytte av alle mine utdanninger og jobberfaringer i mitt arbeid, sier hun. 

 

Det er ikke første gangen Tveiten driver en bedrift. Hun var en av eierne i et tidligere grafisk byrå i Mo i Rana, Mac & Tusj. Hun har også erfaring som mediegrafiker i Amedia.   

 

Kan leies inn 

Tveiten beskriver seg selv som leken i uttrykket, kreativ og illustrativ. 

 

– Det kan man nok se på det jeg har laget for kunder til nå, forteller hun og oppfordrer gjerne til en titt på nettsiden eller Facebook. 

 

Hun mener Frida design kan bidra med kompetanse som er perfekt for mange bedrifter å leie inn.  

 

– Mange bedrifter trenger nok en markedsarbeider periodevis, heller enn på fulltid. For eksempel i en oppstartsfase eller i forbindelse med prosjekter som trenger profilering, sier hun. 

 

Ei sånn frilansordning passer Tveiten godt. Det kommer også godt med at hun er nysgjerrig, lydhør og fleksibel, og ikke sier nei til ei utfordring: 

 

– Jeg synes det er spennende å bli kjent med andre bedrifter og deres problemstillinger. Å få hjelpe de med å kanskje gå fra ingenting som er synlig, til å få en logo og en identitet er ei utfordring jeg liker. Og jeg gir meg ikke før de er fornøyde, slår hun fast med et smil. 

 

Nå er altså Frida design et av de ferskeste medlemmene i Ranaregionen næringsforening. 

 

– Jeg synes det er viktig å få et innblikk i næringslivet på Helgeland. For meg som har andre bedrifter som kundegruppe er det viktig å holde seg oppdatert. Så er det også mye spennende som skjer her nå, og så synes jeg det er viktig og støtte opp om næringsforeninga, sier Frida Tveiten i Frida design.

Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt