Stenderverket
Trioen og tømrerne Peder Pedersn (t.v), Aleksander Edvardsen og Marius Henriksen utgjør Stenderverket. 

De bygger Stenderverket stokk for stokk

2023-01-25

De var prosjektledere på kontor, men syntes de var for unge til å slutte som snekkere. Slik ble Stenderverket AS etablert. 

Aleksander Edvardsen og Marius Henriksen er kompiser med mesterbrev som tømrere. I Stenderverket AS er de også etablerere, bedriftspartnere og utførende snekkere. Vinteren 2021 forlot de det de beskriver som komfortable kontorjobber som prosjektledere innen tømrerfaget. Kontoret er nå erstattet med masse utetid, brekkjern, hammer og sag. 

 

– Primært sett satser vi på renovering. Det er mye gammel bygningsmasse i Rana og mange 70-tallshus som trenger oppgradering, sier Aleksander Edvardsen.  

 

Nå går dagene mest til utskifting av vinduer, bordkledning og tak, etterisolering eller tilbygg, og et bad eller vaskerom nå og da. 

 

– Dette er fine jobber som vi trives aller best med, sier han. 

  

Fra to til tre 

Siden oppstarten i april i fjor, har de i sommer utvidet Stenderverket fra to til tre tømrere: 

 

– Peder Pedersen var lærling hos oss i det firmaet Marius og jeg jobbet i tidligere, og siden vi allerede hadde lært han alle våre uvaner, så kunne vi like godt ansette han, ler Edvardsen og Henriksen. 

 

Den mer seriøse bakgrunnen for utvidelsen, er at oppdragene til Stenderverket har blitt flere. 

 

– Oppstarten av eget firma har gått over all forventning og vi har fått bra med oppdrag, sier Edvardsen. 

 

Han forteller også at kundene er fornøyde og at de får mye skryt. 

 

– Vi har mye erfaring med renovering. Det er det vi vil holde på med det og som vi føler oss flinke til. Det er mer utfordrende å forene nytt mot et gammelt bygg, enn å sette opp et nybygg, synes vi. 

 

Fullbooket 

Han og Henriksen har vært i bygningsbransjen i 20 år og siden de selv startet som lærlinger. Begge hadde et opphold fra verktøy, mens de jobbet som skadetakstmenn et par år. 

 

– Det er ei god erfaring å ha med seg, særlig med tanke på kalkulering når vi regner tilbud på jobber, sier Edvardsen.  

 

Men så var det altså sånn at ingen av de to var klare for kontor. Og med bare skryt å få for jobbene de har gjort til nå og en fullbooket vinter 2022/2023, tyder det på et riktig valg av de to tømrermesterne. 

 

Navnet Stenderverket, spiller for øvrig på at stenderverk er den essensielle kjernen i et bygg. 

 

– Stenderverket må være til stede i alle bygg, og det må være stødig og robust. Vi synes det klinget bra som et navn på et tømrerfirma og at det skiller seg ut, sier Edvardsen og Henriksen. 

 

Heier fram felleskapet 

Synlighet og nettverk er to av grunnene til at de meldte bedriften inn i Ranaregionen næringsforening. De har også god erfaring med medlemskapet i Byggmesterforbundet. 

 

– Vi ønsker å gjøre oss synlige i en region som er i positiv blomstring, og vi ønsker å være en del av «gjengen», hvis man kan si det sånn. For oss er det viktig å være med på å bygge opp under en organisasjon som gjør mye bra for bedrifter, og heie det fram, sier Aleksander Edvardsen og Marius Henriksen. 

Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt