– Jeg liker å skape vakre utemiljø 

–  Jeg liker å skape vakre utemiljø 

2024-01-12
I Klosterskogen Hage og Parkanlegg får daglig leder og gartner, Harald Møller-Holst, leve ut sin pasjon.  

Når Harald Møller-Holst får boltre seg med planter, plen og sten, trives han aller best. Som firmanavnet tilsier, er det i hager, innkjørsler og parkanlegg «magien» skjer.  

 

– Vi tar på oss renoveringsarbeid og opparbeiding av små og store hagearealer, og parkanlegg. Vi tilbyr også konsultasjon, rådgivning og planlegging av uteområder, forteller Møller-Holst. 

 

Helt konkret handler det om å plante hekker, busker og trær, anlegge plen, steinlegging og etablere murer og trapper. 

 

– Det jeg liker med å være gartner er å jobbe fysisk og å se resultater av det jeg gjør, og så liker jeg å skape vakre utemiljø. 

 

Han har to ansatte, i tillegg til sesongarbeidere om sommeren.  

 

Ulike kunder og arbeider 

Både privatpersoner og offentlige kunder, som Rana kommune og Nordland fylkeskommune, benytter seg av firmaets tjenester og Møller-Holst kompetanse. Du kan blant annet se arbeidet til Klosterskogen Hage og Parkanlegg langs fylkesveien nedenfor Polarsirkelen videregående skole på Mjølan, og ved og rundt selve skolebyggene. De gjør også oppdrag for utbyggere og eiendomsselskap i forbindelse med nybygg. 

 

Egenprodusert strøm  

– Jeg er svært opptatt av det grønne skiftet, så for å minimalisere mitt og bedriftens Co2-avtrykk har vi to elektriske biler som kjører på egenprodusert strøm fra solcelleanlegg. Anlegget har vi montert på dobbeltgarasjen som firmaet disponerer. Alt vi bruker av verktøy og maskiner, som gressklippere og lignende, er elektriske eller batteridrevet, altså uten forurensende Co2-utslipp, forteller han. 

 

Unntaket er snøfresere, hvor han ikke har funnet gode nok miljøvennlige alternativer i markedet ennå. 

 

Vinteraktiviteter  

Nå på vinteren gjør firmaet blant annet snørydding med snøfreser og snøskuffer, strøing og fjerning av is i innkjørsler og på gangveger. Meisling av fjell og betong er også vintertjenester.  

 

– Vi har spesialutstyr for skjæring av betong og lignende, sier Møller-Holst. 

 

Klosterskog og kjærlighet 

Harald Møller-Holst har vært gartner i 40 år og utdannet seg ved Statens gartnerskole i Ulvik i Hardanger. Mesteparten av yrkeslivet har han vært gartner i eget firma på Østlandet, men for cirka 12 år siden førte kjærligheten han til Mo i Rana.  

 

 

– Hvorfor meldte du bedriften inn i Ranaregionen næringsforening? 

– Jeg hadde deltatt på noen møter i regi av næringsforeningen som jeg synes var veldig interessante. Etter dette ønsket jeg å være en del av foreningen. Vi er en liten bedrift, har mye å lære og kan sikkert bidra inn i foreningen. Jeg er for samarbeid, sier Harald Møller-Holst. 

 

En liten funfact til slutt 

Bakgrunnen for navnet Klosterskogen i bedriftsnavnet, ligger i at Møller-Holst startet sin karriere som gartner og bedriftseier på stedet Klosterskogen. Det er navnet på skogen som tilhørte Gimsøy kloster i Skien. 

 

– Dermed har navnet fulgt meg «hele livet», forteller Harald Møller-Holst. 

Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt