– Hvert skadetilfelle er unikt 

–  Hvert skadetilfelle er unikt 

2024-01-12

Recover rykker ut når en større eller mindre skade har skjedd, og de møter ofte mennesker som står i en krise. 

Recover er et nordisk selskap som har spesialisert seg på opprydding og gjenoppbygging etter brann-, vann- og miljøskader. Ved avdelingen i Mo i Rana er de 14 fast ansatte, inkludert avdelingsleder Steffen Trones. 

 

– Men i høst er vi 20 ansatte, fordi vi har så mye å gjøre og har leid inn ekstra personell, forteller Trones. 

 

Ett av oppdragene som tar mye kapasitet i år, er kartleggings- og opprydningsarbeidet etter brannen i Stormyra borettslag i april i år. 

 

– Her kommer vi til å holde på til godt uti 2024, sier han. 

 

Bakgrunnen til de ansatte i Recover Mo i Rana er blant annet helsearbeider, renholder, takstmann og tømrer. 

 

– Våre ansatte har ulike bakgrunner og kompetanser, og det er en fordel å ha vært borti bygningsmasse før, enten gjennom jobb eller oppussingsarbeid på fritiden, forteller Trones. 

 

Han er også glad for å ha en ansatt med helseutdanning hos Recover Mo i Rana. 

 

– Vi kommer ofte tett på folk, gjerne i en krise. Da er det fint å ha en som er ekstra god på kommunikasjonen som kanskje trengs da. 

 

Ifølge Trones er ingen arbeidsdag lik i Recover. Skadebegrensning skjer gjennom ulike nødtiltak der og da, mens arbeidet med å avdekke skader kan ta lang tid. Her skal det kartlegges nøye, ofte mens de river samtidig. Noen ganger må de helt ned til bygningsmassens «skjelett» for å finne alle svarene.  

 

– Selv om man har vært borti lignende tilfeller, er det aldri et fasitsvar. Hvert skadetilfelle er unikt, sier han. 

 

Trones forteller at på et skadested er det mange variabler og ofte et komplekst materiale som skal gjennomgås. 

 

– Det er hektiske og varierte dager, og vi kommer borti mange ulike typer bygningsmasser, alt fra hus bygd på 1800-tallet til dagens standard. 

 

Arbeidstiden er vanligvis dagtid, men Recover har ansatte som skal være tilgjengelig hele døgnet, hele året. Hver ansatt har en fullrigget servicebil som fungerer som et mobilt lite verksted. 

 

– Bilen er rigget for å takle det meste som skulle oppstå akutt, forteller Trones. 

 

Den inneholder blant annet vifter og avfuktere, og det de ellers trenger for å gjøre større eller mindre nødtiltak, før den virkelige kartleggingsjobben starter. Recover gjør også oppdrag som handler om å fjerne lukt og skadedyr. 

 

Recover jobber i all hovedsak på oppdrag for forsikringsselskaper.  

 

– Hvorfor ble dere medlem i Ranaregionen næringsforening? 

– For å være en del av fellesskapet ei slik forening bidrar til, og være til stedet der det skjer. Det gir muligheter for nettverksbygging, og til å dra nytte av hverandres kompetanser. Vi synes også det er greit å være synlig og bidra til at flere får vite om oss og tjenestene vi kan tilby, sier avdelingsleder Steffen Trones i Recover Mo i Rana. 

 

Medlemsprofiler
facebook

Siste nytt