Nytt styre i RNF

2017-05-11
Både styret og varamedlemmene er engasjerte næringslivsledere som vil bidra til å styrke næringslivets rammebetingelser, synlighet og samhandling. Mye er bra, mye kan gjøres bedre.


FULL FART FRAMOVER. Fra venstre Eli Anita Åstrøm (Glencore), Trine Rimer (daglig leder i RNF), Ørjan Skonseng (styreleder i RNF og kjøpmann i Bunnpris), Trine Gabor (Circle K og egen næringsdrivende) og Svein Arne Brygfjeld.

Nytt styre i Ranaregionen Næringsforening 


Styret i næringsforeningen vil peke på hvordan vi kan nå målet om 30.000 ranværinger og få til vekst i hele regionen. Vi trenger flere tilflyttere, særlig unge i etablering. Vi må bli bedre kjent og anerkjent. Ikke minst, må det skapes flere nye arbeidsplasser, er den unisone tilbakemeldingen.




Publisert 11.05.2017




Det nye styret til RNF ble valgt på generalforsamlingen i forrige uke og består av Bjørg Kristensen (Evry), Eli Anita Åstrøm (Glencore), Torbjørn Tråslett (Helgeland Reiseliv), Trine Bjerkli Gabor (Circle K), Per Brochmann (Coop Helgeland), Svein Arne Brygfjeld (styreleder Visit Helgeland) og Ørjan Skonseng, leder (Bunnpris). Vara er Svein Erik Hjerpbakk (NCP), Knut Skatland (Amfi) og Elin Nilsen (FDV).

Både styret og varamedlemmene er engasjerte næringslivsledere som vil bidra til å styrke næringslivets rammebetingelser, synlighet og samhandling. De fastslår at mye er bra, mye kan gjøres bedre. Det gjelder å legge til rette for småbarnsfamilier, studenter, næringsliv og besøkende. Gjerne på en mer klimavennlig måte, fordi det kan gi oss drahjelp i den omstillingen vi og resten av landet er inne i. De legger til at et godt samarbeidsklima mellom innbyggere, næringsliv, kommuner og politikere kan bidra til at vi når målene om vekst raskere og mer effektivt enn hva som ellers ville vært tilfelle.

Næringslivet er noe av det viktigste i all stedsutvikling, fordi de skaper verdiene vi skal leve av og gir mennesker jobb og trygghet. Næringsforeningen vil fremme næringsinteresser både for å sikre arbeidsplasser og legge til rette for nye. Vi skal jobbe med omdømmebygging, samferdsel, rammebetingelser og byutvikling (ref. siste medlemsundersøkelse i nov 2016). Dette er det viktigste framover, sier de nye styremedlemmene på fotooppdrag ved Havmannen.

Daglig leder Trine Rimer er glad for å ha et kunnskapsrikt og bredt sammensatt styre med seg i jobben med å løfte fram regionen. Noe av våre unike fortrinn er kombinasjonen av de spektakulære naturopplevelsene så tett på, i kombinasjon med naturressurser verden trenger og noen av landets mest spennende industriarbeidsplasser og flinke fagfolk. Men vi er avhengig av å bli hørt i Oslo når det gjelder utbedring av infrastruktur og stabile rammevilkår på linje med resten av landet og nabolandene. Om rammebetingelser og konkurransefordeler svekkes, for eksempel høyere pris på kraft og nettleie, så vil det kunne få alvorlige konsekvenser.

Men vi er framtidsoptimister, legger styreleder Ørjan Skonseng til. Moderne infrastruktur er selve pulsåren for varer og mennesker ut og inn av regionen. I tillegg til stor flyplass, dypvannskai, utbedring av Bustneslia og bedre veier, så blir den digitale infrastrukturen viktigere. Mest sannsynlig vil det bli bygd mange titalls nye datalagringssentre de nærmeste årene. Kaldt klima og overskudd på fornybar energi er gode argumenter for at Mo i Rana bør ta sin andel. En annen fordel for Norge er et stabilt politisk regime. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er opptatt av elektronisk infrastruktur, og har uttalt at det er like viktig å diskutere som infrastruktur for vei og jernbane. RNF skal være med i debatten og vise fram et framtidsrettet næringsliv.
facebook

Siste nytt