Full fart i gründeruka

Fra åpningen av Gründeruka Helgeland fra Campus Helgeland 21.10.2019. Foto: SOFIX

Gründerskap skjer når en møbelprodusent møter en arkitekt og en oppdrettsbedrift, en globetrott forelsker seg og vil skape «the Cave Capital of Scandinavia», og en brann i en gruve møter «big data».


Publisere: 25.10.2019


Denne uka har det vært stort trykk på gründerskap og nyskaping. Det startet med offisiell åpning og næringslivslunsj i ei fullsatt kantine i Campus Helgeland med bedriftsledere, studenter, elever, lærere, ordfører og gründere.

Prosjektleder Annfrid Olsen ønsket velkommen og oppfordret flere gründere til å utvikle seg.

– Det sies at Helgeland er i bakevja innenfor innovasjon og digitalisering. Slik er det jo ikke, sa Olsen, og trakk fram både nyskapende fiskeoppdrettere, Evry, Mo industripark og mindre aktører som Brasil Barista.

Deretter gikk det slag i slag med arrangementer i 9 kommuner over fem dager.

Noe av det som gikk igjen var betydningen av å koble mennesker og kompetanse. Folk som utfordrer og inspirerer. Som er der i oppturer og nedturer, og jobber de timene det kreves dag og natt, fordi de brenner for saken. Veldig få – om noen – klarer alt helt alene.

Gratulerer til Yas Na som vant pitchekonkurransen i Mo i Rana med sin idé, BeSity!

Regionen vår har sine særegenheter og unike fortrinn, med mektige naturressurser og mennesker som går «all inn» med idéer. Dette har formet vår historie, geografi og skapt kultur for nytekning. Kanskje mer enn mange tror.

Visit Plura og Ina Trælnes var en av foredragsholderne og gründerne som bidro med sin fantastiske historie og verdensrekord-bryllup.

Takk for god inspirasjon – til alle som bidro med spennende foredrag, til Rana Utviklingsselskap og ressursgruppa, juryen til pitchekonkurransen, vertskap og musikkinnslag, media, sponsorer, og ikke minst alle deltagerne på arrangementene.