Sammen om nye muligheter

Helgeland Sparebank og Sparebank1 Nord-Norge går inn med 10 millioner til Vitensenter Nordland. F.v. Torbjørn Aag, Hanne Nordgaard, Bjørn Audun Risøy, Jørn Breivik, Tor Magne Aanonli, Trude Glad. Bak står Øyvind Trønsdal. Foto: Rami A. Skonseng

Vitensenter Nordland får 10 millioner kroner

Julefrokosten i regi av Ranaregionen Næringsforening er en fin anledning til å si god jul, men handler mest om å se sammenhenger om framtidig utvikling. Mye bra er på gang. Gaven fra Helgeland Sparebank og Sparebank1 Nord-Norge topper det hele.


Trines kommentar. Publisert 21.12.18


På tampen av julefrokosten 20. desember fikk Vitensenter Nordland 6 millioner kroner fra Helgeland Sparebank og 4 millioner fra Sparebank1 Nord-Norge. En bedre julegave kunne vi ikke fått, sier Torbjørn Aag, prosjektleder i Vitensenter Nordland.

– Dette er midt i blinken for lokalbanken som skal være en drivkraft for vekst og samarbeid, og som også skal være en kunnskapsdriver, sier administrerende direktør i Helgeland Sparebank Hanne J. Nordgaard.

Trude Glad, konserndirektør for Helgeland og Salten i Sparebank1 Nord-Norge, fulgte opp med Samfunnsløftet og betydningen av Vitensenteret i Nordland for å gi ungdommen kunnskap og bolyst, viktig for vekst og utvikling.

Det meste er bortimot på plass, nå må vi jobbe med innholdet, sier Torbjørn Aag i Kunnskapsparken Helgeland. Han håper midlene fra de to bankene kan brukes på moderne interaktivt utstyr for å visualisere det som skal være profilen til vitensenteret.

Fakta om Vitensenter Nordland AS

Målet med vitensenteret å realisere et nytt populærvitentskapelig lærings- og opplevelsessenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi

  • Etablert AS med 4 MNOk i aksjekapital
  • Lokaler på 3400 m2 på plass i Fjordsenteret
  • Rana kommune bidrar med 3,5 MNOK per år til drift
  • Nordland fylkeskommune bidrar med 7,5 MNOK til utvikling
  • Søkt Forskningsrådets vitensenterprogram om 5 MNOK per år i driftstilskudd
  • Behov for 30 MNOK til styr og insallasjoner
  • Avklaring på innholdsstruktur, installasjoner og faglig innhold vinteren 2019

Årets Nyskaper

Juryen er full av lovord om de tre nominerte til Årets Nyskaper, som ble sluppet på julefrokosten. Gratulerer til TAG Sensors, Nordic Comfort Products og Til Elise Fra Marius.

Basert på innkomne forslag og begrunnelser fra næringslivet har juryen, styret i næringsforeningen, løftet fram tre nyskapere med nasjonalt og internasjonalt potensiale. Tre lokale bedrifter med stor skaperkraft og stå-på-vilje.

NCP på Hemnesberget er en av de tre nominerte kandidatene til Årets Nyskaper som deles ut på Gallaria i januar. En overrasket administrerende direktør Svein-Erik Hjerpbakk fikk blomst på julefrokosten.

Styret har sett etter personer som gjør modige valg, som har satt seg ambisiøse mål og våger seg ut i ukjent terreng. Opptatt av løsninger med høy miljøprofil, som vil lære av de beste; forskningsmiljø, investorer, designere, eiere og kunder.

Styreleder Trine Gabor i Ranaregionen Næringsforening er imponert over arbeidet så langt.

De nominerte bedriftene har stor vilje og evne til å ta ledende posisjoner innenfor sine fagfelt. Allltid opptatt av å samarbeide og lære av de beste.

styreleder Trine Gabor

Viktig å gi hverandre ros og anerkjennelse

Ranaregionen Næringsforening har arrangert, opplevd og deltatt på utrolig mye i 2018. Det spirer og gror. Neste år blir det flere store tanker og spreke ambisjoner. Det å få jobbe med så mange ulike mennesker og kompetanser, samt å ha et godt styre som backer opp, gjør det utrolig givende å få være med på reisen.

Vår visjon er «for et næringsliv i verdensklasse» – og det betyr at vi heier på dere alle. Trolig blir det enda større behov for å samarbeide, løfte opp kompetanse og ta vare på vår unike posisjon i verden. Ekte historier fortalt om superkule folk i alle bransjer, små som store, offentlig som privat. Det er lov å skryte, ferie og skinne. Vise at det er mange måter å være god på.

Vi både kan og bør legge lista høyt. Det gjør også ordfører Geir Waage og Rana kommune for å ivareta flyplass, sykehus, utdanning og mye mer. Det å bygge en bred politisk allianser er bra og kan styrke oss som helhet.

Her er ordførerens presentasjon på julefrokosten: Presentasjon RK v/Geir Waage 20.12.18

Et gjennomgående trekk i 2018 har vært samarbeid. Både kampanjen «Handle lokalt» og Gründeruka Helgeland og alle de flotte festivalene er eksempler på det. Vi har også jobbet med planer om et felles løft for byen vår Mo i Rana, et sentrum med gode opplevelser for hele regionen.

Jeg ser frem til å fortsette samarbeidet mot nye mål og samtidig befeste foreningens posisjon som den viktigste møteplassen for næringslivet i vår region. Dere gir kraft til veksten.

Vi ses i 2019!

Med det ønsker jeg deg og dine en riktig god jul.