arctic race norway

Arctic Race of Norway - Mo i Rana

Mer informasjon på Rana kommunes hjemmesider

Arctic Race of Norway - Mo i Rana

Bli med på tidenes folkefest under Arctic Race of Norway!
Arctic Race of Norway i Mo i Rana: tidenes folkefest!

Den 11 august 2022 kommer det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway til Mo i Rana!

Under Arctic Race-uka blir det spennende aktiviteter med masse liv og røre i byen! Gågata fylles med salgsboder, det blir en rekke med gratiskonserter og ikke minst Mini-ARN for de minste.

Årets sykkelritt startet klokken 11:00 fra Meierikvartalet, og rytterne returnerer til byen ca. 15:00. Før målgang skal det sykles to byrunder, før de så passerer målgang på Skansen.

Host Village, med ARN sine samarbeidspartnere, vil holde sted på taket på parkeringsplassen veed AMFI Domus. Salgsbodene vil være i gågata, i sentrum av Mo i Rana. Der vil lokale foreninger, klubber, matprodusenter, bedrifter og food-trucks være tilstede. Hovedscenen til folkefesten blir på Nytorget. Norsk Folkehjelp og Røde Kors vil ha tilholdssted i Park 22 parken. Hele uka er det arrangementer på Park 22.

Hvordan påvirkes trafikken?

Rana kommune oppfordrer til å la bilen stå torsdag 11. august.
  • Fra klokken 09:45 til klokken 15:45 vil det være mer eller mindre umulig å kjøre E6 sør for Mo.
  • I tidsrommet fra klokken 13:30 til klokken 16:30 vil de fleste veiene i sentrum være stengt for biltrafikk.
I forbindelse med Arctic Race of Norway blir det gratis parkering på ritt-dagen. Mulighetene til å parkere i sentrum vil imidlertid bli kraftig redusert hele ARN-uka, og på selve arrangementsdagen vil flere veier bli stengt. Mer informasjon og kart over hvilke veier som vil bli stengt, finner dere her.
 

Vil du ha stand i sentrum den 11. august?

Byen kommer til å kry av folk denne dagen! Det vil være gratis standplasser for lokale foreninger, klubber, matprodusenter, bedrifter, food-trucks, og lignende.

Hver plass vil være på 3 * 3 meter. Utstiller rigger selv egne boder / telt. Hvis det er behov for strøm, kan det ordnes mot et pristillegg (mer informasjon om pris kommer).

 

Ønsker du å vise fram din bedrift / forening? Ta kontakt med ingvild@rananf.no

Planlegger du arrangementer eller aktiviteter under Arctic Race of Norway?
Under Arctic Race of Norway (ARN) trenger vi liv og røre langs løypa. Har du, nabolaget ditt eller kanskje foreninga eller laget du er med i lyst til å bidra med en aktivitet eller et sprell? I så fall vil Rana kommune gjerne vite om det.

 

De som har en aktivitet klar kan melde dette til Rana kommune ved kommunikasjonsavdelingen. Send e post til kommunikasjon@rana.kommune.no
 

Oversikten over aktiviteter vil for øvrig bli formidlet til TV-selskapene som sender fra sykkelrittet, og er du/dere heldig stopper Dag Otto Lauritzen og hans team hos nettopp den aktiviteten du/dere har.

 

Mer informasjon om selve arrangementet finner du på Rana kommune sine hjemmesider.