Tøffe tak for serveringsbransjen

Antonio Mihaljevic, barsjef hos Koks, er bekymret for fremtiden i serveringsbransjen. Foto: Mye i Media

Fra og med lørdag 8. august innførte regjeringen et midlertidig nasjonalt forbud mot å servere alkohol etter midnatt, på bakgrunn av den nasjonale smittesituasjonen for koronaviruset.


Publisert:


– For oss i bransjen kan dette fort bli veien mot et ras av konkurser, sier Antonio Mihaljevic, barsjef hos Koks.
– Situasjonen som oppsto i kjølvannet av Koronapandemien gjorde at vi fikk mer å passe på. Hensynet til smittevern ble nokså inngripende i vår arbeidshverdag, men dette er noe vi fint kan leve med, fortsetter han.

BEKYMRET

Mihaljevic forteller at han er langt mer bekymret for påbudet om å stenge alkoholserveringen ved midnatt.
– Folk er fortsatt litt tilbakeholdne og redde for å gå ut på byen. Vi håper at folk generelt innser at denne situasjonen vi har nå er den «nye normalen», og begynner å bruke de lokale stedene, for problemet slik det er nå er at om 3-6 måneders tid vil det ikke lengre være noe sted å gå ut når ting normaliserer seg, sier Mihaljevic.

– Her i Norge er det dessuten veldig vanlig at man går ut nokså sent på kvelden, og når vi ble pålagt å stenge alkoholserveringen ved midnatt falt omlag 80-90 prosent av omsetningen for serveringssteder som vårt bort, legger han til.

– Vi har dessuten i tillegg blitt nødt til å ha flere på jobb, for å ivareta hensynet til smittevern. Det sier seg selv at dette blir et regnestykke som ikke går opp, og at det fort kan bli kritisk med tanke på videre drift, fortsetter han.

PASSER PÅ

– Jeg er usikker på om det var ei riktig beslutning, når det gjelder dette med å «stenge» ved midnatt. Jeg mener at vi har større kontroll med tanke på smittevern enn det som er tilfellet med hjemmefestene, som ser ut til å ha økt i denne perioden, sier barsjefen.

– Vår jobb er å passe på at alt foregår innenfor regler, lover og anbefalinger som kommer fra myndighetene. Vi sørger for at folk holder avstand og unngår «mingling» og passer på at Antibac benyttes. Det ansvaret er det få eller ingen som følger opp på hjemmefester, for der føler de kanskje i større grad at de kjenner alle og har kontroll. Når man ser på medieoppslagene den siste tiden, ser man jo at det ikke nødvendigvis er slik, fortsetter Antonio.

– Selvsagt; kommer det et smitteutbrudd i Mo i Rana, er vi for å vise ansvarlighet og at man må stenge ned i en periode. Men slik smittesituasjonen er her nå, mener jeg at vi kan håndtere situasjonen, uten å måtte leve med usikkerhet hengende over oss, slik vi faktisk gjør, avslutter han.