Setter sikkerheten først

Bjørn S. Borkvik i Fabos er en av fire partnere i Safetyfirst as. Her fra prosjekt Nasjonalmuseet i Oslo. (Foto privat)

Etter mange år som prosjektleder i Prolink ble Bjørn S. Borkvik og selskapet Fabos AS hentet inn som partner i Safetyfirst AS sommeren 2019.


Publisert 26.03.2020


Borkviks firma Fabos AS ble med det en av fire partnere i selskapet.

RØMNING OG SIKKERHET

De fire partnerne i Safetyfirst AS driver alle sine egne firma, og de har gjennom en årrekke jobbet med rømningssystemer og universell utforming i ulike prosjekttyper.

– Vi har leveranser til cruise- og forsyningsskip, hoteller, sykehus, aldershjem, skoler, barnehager og andre offentlige bygg, boligkompleks, kontorlokaler, kjøpesenter, industrianlegg, kraftstasjoner, tunneler, forsvarsanlegg og en hel del annet, forteller Borkvik.

OGSÅ PÅ HELGELAND

Borkvik forteller at det jobbes kontinuerlig med kundeporteføljen.
– Vi er «på blokka» hos en rekke av både entreprenørene og elektroentreprenørene i Norge, fra de store nasjonale og internasjonale, til de mindre lokale, sier han.

– I tillegg jobber vi mot verft både i Norge og utlandet, selskapet er medlem hos GCE Blue Maritime Cluster på Møre, samt faggruppen In2cruise – Norwegian Cruise and Ferry Group, fortsetter han.

Til nå har de ikke vært særlig synlig på Helgeland, men Borkvik forteller at dette nok kommer til å endre seg i tiden fremover.

– Med tanke på både kompetanse og geografisk nærhet er det naturlig at vi i løpet av 2020 også vil være synlig i flere prosjekter på Helgeland og ellers i Nordland, sier Borkvik.

– Vi går uansett en spennende og krevende framtid i møte. Nye produktidéer skal utvikles og settes ut i livet, og så ønsker vi oss ei økning i antall leverte prosjekter, omsetning og antall partnere, avslutter han.

SAFETYFIRST AS

■ Drives per i dag av fire partnere. 
■ Er leverandør nasjonalt og internasjonalt.
■ Spesialist innen rømningsmerking av bygg, tuneller og skip, samt universell utforming.
■ Leverer også skiltløsninger og spesialbelysning(fiber og LED) i prosjekter på forespørsel. 
■ Leverer prosjektering, produktlevering, installasjon og dokumentasjon i tillegg til sluttkontroll av eksisterende anlegg.
■ Leverte cirka 50 prosjekter i 2019, med en omsetning tett på 9 millioner og et driftsresultat på omlag 7% første året.

PS: Dette innlegget ble skrevet før Norge innførste omfattende tiltak mot koronakrisen 12. mars.