Mer I HUS

Foto: Mye i Media


Snart har interiørbutikken I HUS alt du trenger for å innrede bostedet ditt. Siste tilskudd på varestammen deres er lamper, seng og kjøkken. I tillegg er de i ferd med å åpne ei egen avdeling for innredningsprosjekt.


Publisert: 14.10.2019


– Vi er snart Ranas svar på IKEA, spøker eier Kristin Haaland.
Om de ikke er helt på IKEA-nivå når det gjelder antall og typer varer, så er det et faktum at I HUS har knekt koden for å tiltrekke seg kunder i sentrum. Og nå vokser de igjen.

Interiørbutikken har begynt å føre senger fra svenske Hästens, blitt medeiere i Bjørnådal kjøkken og nå i disse dager er de i ferd med å etablere ei prosjektavdeling. Med de to sistnevnte utvidelsene får de også større butikk. Beleilig nok var to lokaler vegg i vegg med I HUS ledige da dette ble et faktum.

SMART SAMMENSETNING

På spørsmål om hva de har gjort for å både overleve og å utvide i sentrum, svarer Haaland:
– Vi har bygd I HUS stein på stein. Vi har klart å finne en sammensetning av rimelige og dyre varer som passer sammen både stilmessig og kvalitetsmessig. Det bruker vi mye tid på. Dyre møbler som vi startet opp med, ble for smalt. Nå har vi flere føtter å stå på. Med småvareavdelingen er vi for eksempel i dag en mye brukt gavebutikk. Her går det an å finne rimelige ting som passer sammen med dyre varer. Så føler vi at vi kjenner kundene våre og markedet godt. Kundene våre er kvalitetsbevisste og de vet at her finner de mye.

Haaland forteller at I HUS har over 70 leverandører i dag.
– Det at vi ikke er en del av en kjede, gjør at vi kjenner godt til hva leverandørene leverer. Vi reiser på messer selv og velger ut de varene som vi vet passer til butikken vår og til kundene våre, sier Haaland.

NY AVDELING

Å bli medeier i Bjørnådal kjøkken passer I HUS godt på mange måter, mener Haaland:
– I tillegg til Nettoline, som Bjørnådal kjøkken har hatt i mange år, kommer vi til å ta inn et JKE møbelkjøkken. Siden alt er håndlaget og det nærmest ikke er noen begrensinger på størrelser og farger, så er det et dyrere alternativ. Til sammen blir dette et konsept som passer godt inn hos I HUS. Så synes vi også at det er en spennende tilførsel til byen med en kjøkkenbutikk midt i sentrum.

Egen prosjektavdeling for å kunne planlegge innredning av både kjøkken og andre rom i bolig og kontorbygg, er altså siste utvidelse I HUS er i ferd med å få på plass.

– Vi har drevet med prosjektering av både kontorbygg og boliger tidligere, men nå får vi ei egen avdeling til å drive denne virksomheten fra, forteller Haaland.

Det er butikksjef og interiørdesigner Anette Bakken Olsen som leder den nye avdelingen. Hun vil ha et nært samarbeid med kjøkkentegnerne hos Bjørnådal AS.