Kobler Helgeland

Nytt rørleggerfirma på Helgeland, med avdeling i Mo i Rana og Sandnessjøen. tilbyr VVS-tjenester innenfor nybygg, rehabilitering, industri, sanitær, varme, sprinkler, m.m. Foto: Ane Soløst

Union VVS AS har til hensikt å satse i hele regionen. Det ligger i navnet.


Publisert 06.01.2020:


Selv om nystartede Union VVS som firma bare har vært i drift et halvt års tid, er de likevel rørleggerfirmaet med lengst erfaring på Helgeland. Setsaas etablerte rørlegger-firmaet i Mo i Rana i 1962, og ble i 1995 kjøpt opp av Brødrene Dahl AS.

LOKALT EIERSKAP

Daglig leder Lars Møgster forteller at han ikke brukte lang tid på å bestemme seg da muligheten for å kjøpe Brødrene Dahls rørleggerbedrifter i Nordland kom på bordet. Det betyr at bedriften går fra å være grossist tilbake til å rendyrke rørleggerfaget.

– Dette var noe jeg kjente at jeg hadde veldig lyst til. Det føltes både viktig og riktig å beholde eierskapet lokalt, og sikre lokale arbeidsplasser, sier Møgster.

KOMPETANSE OG ERFARING

Alle de tidligere ansatte i rørleggeravdelingene er med videre i Union VVS, og de ser seg stadig om etter dyktige håndverkere med både ingeniør- og rørkompetanse.

– Vi har en svært kompetent og allsidig stab, og vi setter kvalitet i vårt arbeid i høysetet, poengterer Møgster.

– Per i dag er vi totalt 31 ansatte. 21 her på Mo i Rana og 10 i avdelinga i Sandnessjøen. Dessuten ønsker vi vekst for firmaet, og har hele Helgeland som nedslagsfelt, legger han til.

– Vi har også en del innleid arbeidskraft for tida, da vi er engasjert i store oppdrag og har generelt mye å gjøre, smiler han.

SAMLE REGIONEN

Da det kom til navnevalg var det ikke tilfeldig at de landet på Union. I tillegg til å være en mye brukt rørdel, er det også slik at de er en union av avdelinger og ansatte i bedriften som altså ønsker å «koble Helgeland».

– Vi ønsker å videreutvikle bedriften, og på sikt kan det bli flere avdelinger. Det viktigste er likevel at vi har dyktige fagfolk, som har fullt fokus på den jobben vi til enhver tid skal utføre, og som trives her hos oss, avslutter Møgster.