Juristen som ble eiendomsutvikler

– Vi fokuserer på god kvalitet, sier John Erik Nygaard i Rana Eiendomsutvikling AS.

Gjennom selskapet Rana Eiendomsutvikling AS satser John Erik Nygaard på å utvikle framtidsrettede kvalitetsboliger. Siste prosjekt er 11 enheter i et leilighetsbygg i Bergmannsveien 31 på Båsmoen.


Publisert 18.03.2019


– Vi fokuserer på god bokvalitet, pen arkitektur og energieffektive hus, og har troen på det, sier John Erik Nygaard.

Han er utdannet jurist, og har siden 2001 drevet advokatpraksis med hovedvekt på strafferett gjennom Advokathuset Just. For halvannet år siden gikk han ut av selskapet, og arbeider nå halvt om halvt som advokat og som eiendomsutvikler.

ØNSKET Å UTVIKLE
Det hele startet med at John Erik Nygaard gjennom Rana Eiendomsutvikling for noen år tilbake kjøpte to nabotomter til eneboligen han og familien bodde i på Skillevollen. Tomtene ble utviklet til borettslaget Skillevollen 25/27 med åtte nybygde funkisboliger av høy standard. I dag er fem av dem solgt, og en av dem har familien Nygaard kjøpt selv.

– Vi hadde hatt et ønske om å flytte inn i noe enklere, og samtidig som jeg hadde lyst til å utvikle flere boliger. Gjennom mine styreverv hadde jeg en del erfaring både med plan- og byggesaker, og jeg hadde fått et innblikk i å utvikle og prosjektere eiendom, forteller han.

SNART BYGGESTART
Nå er selskapet godt i gang med et nytt prosjekt, nemlig et tre etasjes bygg med 11 moderne leiligheter med parkeringskjeller og heis i Bergmannsveien. I likhet med boligene på Skillevollen har leilighetene høy standard, samt energibrønn og bergvarme. Byggestart er planlagt i løpet av våren.

– I begynnelsen var også andre aktører med i prosjektet, men etter hvert har jeg kjøpt dem ut. I og med at det kun er jeg som er ansatt, er jeg avhengig av å leie inn god del konsulenter som kan bidra med den kunnskapen jeg ikke har selv. Blant annet har jeg brukt Norconsult både til arkitektur og prosjektering i Bergmannsveien, konstaterer Nygaard. Han ser ikke bort fra at han i framtida vil utvikle flere prosjekter.

– Jeg synes det er greit å gjøre noe annet ved siden av å være advokat. Jeg har alltid vært interessert i arkitektur, og det er givende og interessant å kunne være med og skape noe og å bidra i prosesser, selv om det av og til tar tid, forteller han.

AKTIV
Rana Eiendomsutvikling ble nylig nytt medlem i Ranaregionen Næringsforening, og Nygaard slår fast at det er viktig med ei aktiv næringsforening som gir innspill til kommunen.

– Jeg mener Rana vil tjene på å ha gode prosjekter og tidsmessige bygg, det blir mer etterspurt. Man må tørre å bruke litt penger, slik at det ser bra ut rundt oss, det har også noe med trivsel å gjøre, sier eiendomsutvikleren, som for øvrig er aktiv på mange områder, blant annet som styreleder i Skillevollen Is og Tennis, som eies av Bossmo & Ytteren.

– Dette er en type sosialtentreprenørskap som jeg synes flere burde drive på med. På Skillevollen er det mange som arbeider frivillig med alt fra å føre opp bygg til å arrangere skirenn. Jeg føler at man har et ansvar for å bidra litt, påpeker John Erik Nygaard.

RANA EIENDOMSUTVIKLING AS
■ Rana Eiendomsutvikling AS ble stiftet i 2014.Selskapet eies av Risparmi AS, som er eid av John Erik Nygaard.