Jakter på leietakere

– Vi er veldig fornøyde med å ha kommet oss hit i dette bygget, sier prosjektleder Erna Nerleir i Entrepnor Eiendom AS.

Entrepnor Eiendom AS vil gjerne ha samboere i sitt nyinnkjøpte bygg på 1700 kvadratmeter. Målet er at bygningen på Bjerka skal bli så full at de må flytte ut selv.


Publisert 29.05.19


– Vi er veldig fornøyde med å ha kommet oss hit i dette bygget, sier prosjektleder Erna Nerleir i Entrepnor Eiendom AS om nyanskaffelsen,

HADDE BEHOV FOR PLASS
Entrepnor Eiendom AS ble stiftet i august i fjor. Bakgrunnen for opprettelsen av bedriften er at søsterselskapet, Entrepnor AS, trengte mer plass.

Hemnes-firmaet Entrepnor AS, som driver med rørfornying, har hatt en voldsom vekst siden oppstarten i 2014. Den gangen var de tre ansatte, i dag er de 17.

– Vi har holdt til i Mo industripark, men vokste så fort at vi måtte ut nesten før vi hadde flyttet inn. Nå ønsker vi å ligge et hestehode foran. Vi har også ønsket å etablere oss i Hemnes kommune, men har ikke funnet en egnet plass før dette dukket opp. Kommunen har vært positiv, og har bidratt økonomisk, det er vi takknemlige for, konstaterer Nerleir.

MANGE MULIGHETER
Entrepnor flyttet inn i lokalene på Bjerka i februar i år, i Helgeland Krafts tidligere lokaler. De disponerer tre kontorplasser, samt parkeringsplasser for spylebilene sine. Nerleir ser mange muligheter for bruk av resten av den store bygningen, og har lagt større oppussing på is i påvente av hvilke behov som melder seg hos nye leietakere. Blir det mange nok leietakere, har Entrepnor Eiendom mulighet til å bygge nye lokaler til seg selv på tomta.

KAN UTVEKSLE TJENESTER
– Vi ønsker å skape et levende bygg, og vi ser potensialet vi har med en sentral beliggenhet mellom Mo, Mosjøen og Sandnessjøen, og blant annet Rabothytta, Okstindbreen og scooterløyper i nærheten. Vi vil gjerne bidra til å skape nye arbeidsplasser og ønsker å komme i kontakt med gründere som vil satse litt, gjerne noen som ønsker å drive catering, oppfordrer Erna Nerleir.

Hun åpner også opp for å tilby administrative tjenester til sine nye leietakere.
– I anleggsbransjen, der vi opererer, stilles det høye krav til administrasjon og HMS. Vi ser gode muligheter i at nystartede bedrifter kan å kunne hente synergier av hverandre. Vi kan fylle dette bygget med mye moro, sier hun. Nerleir er opptatt av nettverksbygging, det er også en av årsakene til at Entrepnor Eiendom meldte seg inn i Ranaregionen Næringsforening.
– Det er viktig å se hva andre holder på med og hva de har funnet opp, konstaterer Erna Nerleir.

FROKOSTMØTE 25. JUNI
Næringsforeningens frokostmøte nå i juni blir holdt hos Entrepnor Eiendom.

– Jeg ser fram til å høre mer om planene deres. Det er lurt tenkt å samle flere aktører i samme bygg, sier leder Trine Rimer i Ranaregionen Næringsforening.

Et av temane på frokostmøtet er Ruralis-rapporten «Samhandling mellom omlandskommunene Lurøy, Nesna, Hemnes og regionsenteret Mo i Rana, en kvalitativ og kvantitativ analyse» presentert av Arne Langseth i Indre Helgeland Regionråd.

ENTREPNOR EIENDOM AS
■ Ble stiftet i juli 2018, og er et søsterselskap av rørfornyingsfirmaet Entrepnor AS. Firmaet skal drive eiendomshandel og utleie.