Italiensk kjærlighet

Eierne: Fv. Oddgeir Sørensen, Ton Van Haasterecht og Anders Edvardsen. Foto: Mye i Media

På Osteria Kreo jobber et internasjonalt miljø både på kjøkken og i servering. Felles for dem alle er kjærligheten til det italienske kjøkken, dets metode og rene smaker.


Publisert:


Stenneset Mat og Vin AS har meldt seg inn i Ranaregionen Næringsforening. Det mener de er viktig, spesielt da koronakrisen tvang dem til å stenge dørene.

– Det er i slike stunder man ser hvem som stiller opp for deg, og hvem som skrur opp prisene på våtserviettene, sier Oddgeir Sørensen.

Sammen med Ton Van Haasterecht og daglig leder Anders Edvardsen eier og driver de Osteria Kreo, kantina på Momek, Skillevollen kro og Stenneset restaurant.

De har over 20 ansatte på lønningslisten, hvorav cirka halvparten jobber fulltid.

KREATIVITET OG SAMARBEID

Da de måtte stenge dørene i restauranten grunnet koronaviruset, måtte de være kreative og startet catering av rimelig middag, som kunne hentes i restauranten, eller kjøres ut til gjestene. For å spare penger inngikk de samarbeid om utkjøring med en annen aktør i bransjen.

– Konseptet ble veldig populært, men var dessverre ikke lønnsomt. Inntektene dekket egentlig bare råvarene og arbeidstimene, og bidro til å holde oss flytende i denne perioden. Da hadde vi nettopp holdt restauranten stengt et par måneder for å oppgradere kjøkkenet. At vi har kommet oss gjennom denne perioden, med særdeles dårlige kort på hånden, er et bevis på at vi er levedyktige, forteller Sørensen.

ITALIENSK KAFFE

Osteria Kreo ønsker et folkelig nivå. God mat, god drikke, gode råvarer og en god atmosfære.
Her kan man komme og bestille seg en flaske vin, litt antipasti, eller fingermat om du vil og snakke om livet.

Det er typisk italiensk å bruke få råvarer, av topp klasse.
– Og så er vi gode på service. Vi er genuint opptatt av å ta vare på gjestene våre, sier Van Haasterecht.

– Til høsten vil vi lansere ny meny og arrangere italiensk aften. I tillegg skal lage plass til en ny, italiensk kaffemaskin. Vi kan ikke være en italiensk restaurant uten å tilby italiensk kaffe, legger han til.

NETTVERK OG SYNLIGHET

– Vi vil være med i Ranaregionen Næringsforening fordi vi mener at det er et bra fora å være med i. Det viktige for oss nå er nettverk og synlighet. Det er også greit å ha en sparringspartner og en instans hvor man kan be om hjelp, for eksempel i en periode som vi har hatt nå. Vi har fått flere e-poster fra Ranaregionen Næringsforening og god oppfølging i denne tiden. Jobben de har gjort i forbindelse med koronaviruset er veldig bra. Både med etableringen av en felles nettside, at de framsnakker medlemmene og initiativet til Handle lokalt-kampanjen. Gjestene våre fikk en påminnelse om at det var viktig å handle lokalt, og det er vi svært takknemlige for, sier Anders Edvardsen.