Høyt under taket

Protekks administrasjon består av Daniel Aune, daglig leder og utførende taktekker og Andreas Larsen, beregner og utførende taktekker. I tillegg er Annja Larsen styreleder og alt-mulig-kvinne.

Gründerne ved takentreprenøren Protekk AS har ambisjon om å bli lærlingbedrift og å bidra til å styrke rekrutteringen til bransjen.


Publisert 110419


– Vi har behov for større rekruttering til faget og flere lærlinger, sier gründer Annja Larsen.

Gründerne er generelt opptatt av å spre informasjon om bransjen og yrket, blant annet har de besøkt Polarsirkelen videregående skole for å bidra til å øke interessen for yrket som taktekker.

– Jeg tror mye av årsaken til at rekrutteringen har vært svak, er manglende kunnskaper om yrket. Det er lett å få seg jobb og vilkårene er vel så gode som for tømrer- eller rørlegger legger hun til.

– Vi er foreløpig ikke en godkjent lærlingbedrift, men målsetningen er selvfølgelig å bli det, slår daglig leder Daniel Aune fast.

– Taktekking er verdens beste jobb!

Ingen har bedre utsikt fra kontoret enn det vi har! Av og til er været litt dårlig, og da smiler vi ekstra godt, for da ser vi viktigheten av å beskytte kundens hus med et solid tak.

GRØNNE TAK
Det foregår mye spennende i bransjen som er under stadig utvikling. Protekk ønsker å være faglig oppdatert og tilby det siste innen ulike type løsninger.

Et av områdene som blir stadig mer relevant er grønne tak.

– De ser fine ut og har en viktig funksjon. Endringer i klimaet, med hyppigere nedbør og større nedbørsmengder, har gjort at byer og sentrale områder har økt bruken av grønne, absorberende tak som tiltak for å ta hånd om overvannsproblematikk. Dette er nå også tiltak kommuner lokalt har satt fokus på. Dette skulle vi ønske flere visste, sier Daniel Aune.

For å bidra til å styrke både egen og kollegaer i bransjens kunnskap, har selskapet invitert leverandører og andre fagrepresentanter for å holde foredrag.

– Responsen har vært god på disse arrangementene og dette er noe vi ønsker å gjøre mer av, avslutter Daniel Aune.

PROTEKK AS
■ Protekk AS ble startet i 2016, og holder til i Vika i Mo i Rana. Takentreprenøren satser spesielt på flate industritak, og på grønne tak. Bedriften opererer over hele Helgeland.