Fra internasjonal medlemsorganisasjon til Ranaregionen Næringsforening

Foto: Mye i Media

Nyansatt daglig leder for Ranaregionen Næringsforening, Ingvild Skogvold, har knapt rukket å pakke ut flyttelasset, men er allerede i full sving i ny jobb. – Jeg gleder med til å bli kjent med de dyktige menneskene i organisasjonen, bedriftene og bransjegruppene.


Publisert: 09.06.2020Hun kommer fra stilling som strategisk rådgiver for generalsekretær i Norsk Folkehjelp. En medlemsorganisasjon med over 100 lokallag i Norge og aktivitet i 35 land. 
– Jeg har god erfaring med organisasjonsarbeid. Jeg er derfor vant med å fokusere på medlemmenes interesser. Det er viktig for meg.
– Her i Mo i Rana har man alt fra store industrihjørnesteinsbedrifter til små frisørsalonger. Jeg er opptatt av å se alle og at de skal føle seg ivaretatt.

Godt bevart hemmelighet

Sammen med mann og to gutter på 2 og 4 år, har hun flyttet fra Oslo til Utskarpen. Her har de venner og familie.
– Mannen min er fra Utskarpen, og jeg har vært her på besøk mange ganger. Her er det helt fantastisk, så jeg har allerede vært en god ambassadør for Ranaregionen i flere år, forteller Skogvold.
– Det er så mye spennende som skjer her. Industrien har fokus på sirkulær økonomi. På dette området ligger de helt i front og jeg tror de vil bli en viktig drivkraft i omstillinga som samfunnet nå skal igjennom. Naturen er helt fantastisk og vi har verdens vakreste kyst.

Men, kanskje er Ranaregionen en godt bevart hemmelighet? Da Ingvild delte nyheten om sitt kommende Nordlandseventyr med venner og kollegaer sørpå,var reaksjonene nesten utelukkende positive, men mange visste ikke atRana har klart å bygge videre på en stolt industriarv og utvikle et fremtidsrettet næringsliv. At mange av løsningene som etterspørres for grønn omstilling allerede finnes her. Om hvordan Nasjonalbiblioteket er verdensledende på digitalisering av kulturarv, og industriparken i front på sirkulærøkonomi. Og ikke minst at Ranaregionen har et blomstrendekulturliv medfestivaler som Hemnesjazz, Trænafestivalen, Verket og Vinterlysfestivalen.

Samfunnsengasjert

Ingvild har en spennende bakgrunn. Hun har vokst opp i Italia og Nederland, og flyttet til Bærum som 12-åring. Hun flyttet etterhvert til Oslo hvor hun studerte internasjonale studier på Blindern og tok deretter master i midtøstenstudier i London.
I jobben som strategisk rådgiver har hun samlet verdifull erfaring i påvirkningsarbeid innen politikkutvikling, med kampanjer og mobilisering av medlemmer.
Hun er over gjennomsnittlig samfunnsengasjert og er en sånn person som liker å lese vedtektene.
– Jeg er opptatt av at det skal være ryddig og ordentlig i en organisasjon. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med de dyktige menneskene, bedriftene og bransjegruppene.

Støtter medlemmene

Mange av medlemsbedriftene har allerede vært i kontakt med Ranaregionen Næringsforening i forbindelse med koronakrisen som fikk store konsekvenser for lokalt næringsliv i mars.
– Vi vet at denne situasjonen kan komme til å vare en stund. Næringsforeningensaller viktigste oppgave nå er å stå på for å støtte våre medlemsbedrifter gjennom krisen. For uten alle de fantastiske menneskene som står på hver eneste dag for å skape og bidra til samfunnet, går vi alle tunge tider i møte.

Nært samarbeid mellom helsefaglige myndigheter og næringsliv er viktig.  Samtidig vil hun seframover og planlegge for tiden som kommer.
– Ranaregionen skal bli mer bærekraftig og mer attraktiv. Vi jobber derfor videre med flyplass, batterifabrikk, dypvannskai og andre viktige prosjekt.
– Når det røyner på må vi stå sammen og støtte hverandre. Jeg vil fortsette det gode arbeidet som har blitt satt i gang for å støtte næringslivet i en svært krevende tid. Jeg har en bratt læringskurve foran meg, og gleder meg til å bli bedre kjent med hele næringslivet i Ranaregionen. 24. juni skal det være generalforsamling. Da håper jeg at jeg får treffe så mange som mulig.