Søker ingeniører og arkitekter

HANDLER OM MER ENN TALL OG TO STREKER UNDER SVARET


Oppdatert 17.03.2020


– Norconsult er på jakt etter flinke fagfolk, selv når det er unntakstilstand. Folk skal vite at de er velkommen når vi er tilbake til normalen.

Ordene kommer fra daglig leder av kontorene på Mo og i Mosjøen, Morten Rimer. Han legger til:

– Oppdraget vi har i bunnen er å skape merverdi for kunden og samfunnet. Vi ønsker å gjøre samfunnet litt bedre enn det var i går. Selv om det er et vanskelig landskap å manøvrere i akkurat nå, så tenker vi framover.

Nå søker de prosjektleder, planarkitekt, arkitekt og VVS-ingeniør. Les stillingsannonsene på Norconsult.no.

– De store trendene vi ser er samarbeid, digitalisering og bærekraft. De ønsker derfor å bli en enda tydeligere pådriver for å utvikle kreative, bærekraftige løsninger som hjelper kundene til å redusere klimagassutslipp og energiforbruk ytterligere i store oppdrag. Innen digitalisering tar de en stadig sterkere posisjon blant annet ved å tilby heldigitale leveranser.

– Rådgivende ingeniører jobber mye med mennesker. Vi er hele tiden i dialog med kunder, kolleger og entreprenører som kontinuerlig utfordrer oss på løsninger og arbeidsformer. Dette er helt nødvendig for at sluttproduktet skal bli optimalt. Dette er en veldig givende prosess, og noe som gjør at hverdagen ikke bare preges av harde fakta, tall og to streker under svaret, sier Rimer.

Årlig utfører Norconsult flere tusen oppdrag. Blant annet har Mo-kontoret vært med på alt fra idéfase til overordnede planer, prosjektering og driftsstøtte på mange store prosjekter innen offentlig, industri og privat næring. De har rammeavtale med flere Helgelandskommuner, Nordland Fylkeskommune, Alcoa, Bane Nor og nå nylig Freyr as med ny batterifabrikk.

Sivilingeniørene Kaja Pettersen og Andreas A. Solhaug er med på å prosjektere de nye studentboligene, som etter planen skal være klar til innflytting før studiestart til høsten. Foto: Mye i Media

KOMPETANSE SOM KONKURRANSEFORTRINN

Rimer trekker fram de mange flinke fagfolkene og en bedrifts­kultur tuftet på gode prinsipper for ledelse, etikk og verdier.  I en uoversiktelig tid og stadig raskere endring må vi skjerpe evnen til å ligge i forkant av utviklingen. Derfor er leder-­ og medarbeiderutvikling helt sentralt. Vi ønsker gjerne flere som Kaia og Andreas med på laget når arbeidsdagen normaliserer seg.

– Det som inspirerer med denne jobben er at vi har et godt arbeidsmiljø og en variert hverdag. Ingen dager er like og vi er med på å bygge framtiden for Norge og Helgeland. I tillegg blir man aldri utlært i denne jobben, sier sivilingeniørene Andreas A. Solhaug og Kaja Pettersen

OM NORCONSULT

Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden. Tjenestene omfatter samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur i alt fra småskalaprosjekter til større oppdrag. Det rådgivende selskapet har ca. 4000 ansatte blant annet i Sverige, Danmark, Island og Polen, i tillegg til hovedaktiviteten i Norge.