VM i alpint til Narvik i 2027

En fin gjeng av næringsforeninger i Nord-Norge samlet på Agenda Nord-Norge i Svolvær.

I morgen skal Norges Skiforbund ta endelig avgjørelse om Narvik bli norsk søker. Næringsforeningene i nord stiller seg bak det spektakulære konseptet.


Publisert 18.11.2018


Narvik gjør seg klar for VM i alpint i 2027. Det ble bekreftet på mandag, da arbeidsutvalget som har vurdert både Narvik og Kvitfjell/Hafjell innstilte på Narvik som norsk søker. Den endelige avgjørelsen faller under Norges Skiforbunds styremøte 19. november.

Samtidig må den norske kvalifiseringen vinnes. Det å vinne verden er vel så krevende som å vinne Norges kandidatur. Derfor så bra at Nord-Norge står samlet bak Narvik og har tro på at dette gir best mulighet internasjonalt. Også næringsforeningen i nord har gitt klar beskjed.

Her kan du lese brevet som ble sendt til Norges skiforbund ved president Erik Røste og generalsekretær Ingvild B. Berg 16. november 2018:

Narvik som arrangørsted, VM i alpint

page1image3726592

Nord-Norge er landet viktigste ressursregion. Næringsarena Nord er bedriftenes interesseorganisasjoner og talerør i Nord-Norge. Vi består av Alta Næringsforening, Hammerfest Næringsforening, Næringsforeningen i Tromsøregionen, Harstadregionens Næringsforening, Narvikregionen Næringsforening, Fauske Næringsforum, Bodø Næringsforum og Ranaregionen Næringsforening. Næringsarena Nord ivaretar interessene til 2700 Nordnorske bedrifter som igjen bidrar til nasjonal og internasjonal verdiskaping. Vi ønsker med dette å gi vår uttalelse til Narvik som arrangørsted i VM i alpint.

En grundig, administrativ evalueringsrapport anbefaler Nord-Norge med Narvik som arrangementssted for et VM i alpint.

Det er særdeles hard internasjonal konkurranse om å få arrangere VM i alpint. Med Nord-Norge og Narvik som arrangørsted vil Norges mulighet til å vinne fram, være gode.

Nordnorske kommuner, fylkeskommuner og næringsliv har helhjertet støttet oppunder planlegging og forberedelse av et VM i alpint. Den regionale forankringen og nordnorske entusiasmen har vært viktig – og kan være en start på en nasjonal mobilisering for en VM-kandidat av ypperste internasjonale merke.

Norges Skiforbunds VM-prosess har vært transparent, åpen og tillitsvekkende. To gode kandidater har konkurrert på like vilkår. I likhet med forbundets rådgivere og administrasjon er vi entydig overbevist over hva som gagner Norge best og hvem som vil bringe et VM i alpint «hjem»; et VM i Nord-Norge og Narvik.

Fordi Nord-Norge byr på det lille ekstra, spektakulære, kompakte og internasjonalt salgbare. Narvik ligger i bunn av alpinbakken, med alle naturlige urbane tilbud. Alpintraseene går fra fjell til fjord – og byr på unike opplevelser for løperne og spektakulære TV-bilder.

Et alpint VM i Nord-Norge kan også sette fokus på arktisk. Arrangementet vil være kompakt og forbilledlig bærekraftig, miljømessig og i forhold til gjenbruk, og kan bli et utstillingsvindu for nordnorsk og norsk reiseliv og næringsliv.

Det er to gode søknader som er avlevert Norges Skiforbund, fra Narvik og Hafjell/Kvitfjell. Men kun den nordnorske søknaden har det ekstra som vil gjøre en samlet norsk søknad konkurransedyktig internasjonalt.