– Vi har Hemnes i vårt hjerte

Sivilarkitekt Lars Kristian Sjøvold (t.h) og sivilarkitekt Robin Söderkvist var aldri i tvil om at de valgte rett da de flyttet tilbake til Hemnesberget.

Sivilarkitektene Robin Söderkvist og Lars Kristian Sjøvold i Tanken arkitektur as var aldri i tvil om at de skulle flytte tilbake til Hemnesberget.


Publisert 13.06.2018


Söderkvist er partner, sivilarkitekt MNAL og daglig leder i Tanken arkitektur as som ble etablert i 2015.
– Jeg er født og oppvokst i Stockholm, men flyttet til Hemnesberget i 1991.
Senere flyttet han til Trondheim og studerte universitets-forberedende fag.
– Her bestemte jeg meg for å søke plass ved den anerkjente arkitektskolen i Århus. Etter at jeg hadde fullført bachelor-graden tok jeg en pause i studiet og flyttet til Lillehammer hvor jeg møtte min kone som også er fra Hemnesberget. Jeg dro etterhvert tilbake til Danmark for å fullføre mastereni 2008, og jobbet siden som sivilarkitekt i RAM-arkitektur i Lillehammer.

I 2009 slo finanskrisen inn for fullt og det var mye usikkerhet i bransjen.
– Da ringte Lars meg en dag og ville ha meg til Stein Hamre arkitektkontor i Mo i Rana.

PRISVINNENDE ARKITEKTUR
Lars Sjøvold er partner, sivilarkitekt MNAL og faglig leder i Tanken arkitektur as.

Han er opprinnelig hemnesværing og flyttet til Trondheim for å studere hvor han tok mastergrad i arkitektur fra NTNU.
– Jeg har alltid vært glad i å skape ting og etter et besøk på arkitektskolen i Trondheim var jeg overbevist om hva jeg skulle satse videre på. Jeg oppdaget at det er et yrke som gir mange muligheter og hvor man aldri blir helt utlært. Jeg fikk barn under studietiden, og da får man andre prioriteringer. Jeg flyttet derfor tilbake til Hemnesberget i i 2004, og det har jeg aldri angret på.

Sjøvold pendlet i 14 år til Stein Hamre arkitektkontor i Mo i Rana hvor han jobbet som sivilarkitekt og faglig leder. I 2018 kjøpte han seg inn i Tanken arkitektur as hvor han jobber med arkitektur, planarbeid, interiørarkitektur og møbeldesign – fra idéskisser og mulighetsstudier til detaljering, arbeidstegninger og oppfølging i byggetiden. Han har også god erfaring som prosjektleder og oppfølging mot oppdragsgivere, konsulenter og offentlige myndigheter. Han har arbeidet innenfor et bredt spekter av prosjekter som fritidsboliger, omsorgsboliger, boliger, skolebygg, kontorbygg, hotell, kraftverk og forretningsbygg.

Arkitektene har vært involvert i flere kjente byggverk, deriblant vannkraftverket Øvre Forsland som gikk til topps i Architizers 2016 A+ Awards i New York i kategorien arkitektur og bærekraft.

GOD SAMARBEIDSÅND
Fra kontoret ved sjøkanten på Hemnesberget er det lett å skjønne hvorfor de flyttet tilbake. Utsikten fra de store kontorvinduene er mer enn vakker. På Hemnesberget ligger de i tillegg sentralt posisjonert for hoved-dekningsområdet Helgeland.
– Her har vi et nytt, flott hus med moderne fasiliteter. Lokalitet er mindre viktig da vi som regel sitter inne og prosjekterer for kundene våre. Jeg setter pris på tryggheten på Hemnesberget. Det er et godt sted å vokse opp, og det ønsker jeg for mine barn. Jeg synes i tillegg det er veldig vakkert her, sier Söderkvist.
– Jeg minnes Hemnesberget som et fantastisk sted å vokse opp. I tillegg har vi et helt fantastisk jazz- og musikkmiljø med mange flinke musikere, forteller Sjøvold.
– Det var lett å starte en bedrift her. Det er så god gründerånd. Folk vil at vi skal lykkes. Jeg vet ikke om dette er spesielt for Helgeland, men det er vår erfaring. Det er en god samarbeidsånd på Helgeland, kanskje spesielt på de små stedene.

GOD GROBUNN
– Vi henter mye inspirasjon fra naturen rundt oss, og den gir oss også mye overskudd. Man blir fort involvert i veldig mange prosjekt når man jobber på et mindre sted, og man blir nødt til å jobbe mer allsidig, sier Sjøvold og legger til.
– Det fine med Helgeland er det gode samholdet, at det har god grobunn for kreative fag og utvikling, og et hav av muligheter. Man kan slå seg ned her. Det er en region rik på kunnskap og støtte i markedet. Alle blir glade når det kommer nyetableringer og man mottar mye støtte fra alle hold. Vi vil gjerne at våre barn skal reise ut i verden, og få erfaringer og kunnskap som de forhåpentligvis har lyst til å ta med seg tilbake igjen.
Slik vi gjorde. Vi har Hemnes i vårt hjerte.

 

TANKEN ARKITEKTUR AS

  • Ble stiftet av sivilarkitekt Robin Söderkvist og lysdesigner Kristian Drage den 5.februar 2015. 1.januar 2018 ble Sivilarkitekt Lars Kristian Sjøvold med som partner.
  • Bedriften har to ansatte.
  • Tanken arkitektur har geografisk hovedtyngde i Nordland og tilbyr rådgivning, programmering, prosjektering, prospekt / 3D-visualisering og søknadsarbeid.