– Vi er svindeljegere

Charlotte Stråmyr Norwich fant drømmejobben i Mo i Rana, og har klart å skape en attraktiv arbeidsplass for sine ansatte.

Evry Fraud Prevention jobber for å redusere misbruk av betalingskort på vegne av mer enn hundre kortutstedere i elleve land.


Publisert 06.08.2018


Charlotte Stråmyr Norwich er operasjonelt ansvarlig for de 69 ansatte som jobber på forretningsområdet Fraud Prevention ved Evry. Hun måtte overbevise ektemannen med alle virkemidler for å få ham på tanken til å forlate storbylivet i Oslo for å etablere seg i Mo i Rana for fire år siden.

– Jeg hadde veldig lyst til å flytte nordover, og i begynnelsen pendlet jeg til Mo i Rana annenhver uke. Janteloven har dårlig fotfeste her, og det virker som om at hele lokalmiljøet står og heier på gründere og nyetableringer. Min opplevelse er at det er en helt fantastisk kultur her på Mo. Og selvfølgelig naturen, noe som gjør at samboeren min som er finnmarking og friluftsmenneske trives godt i Mo i Rana.

Positivt overrasket over bredden i næringslivet

Hun får ofte kundebesøk, og mener mange blir litt skremt av en gammeldags sentrumskjerne.
– Det skjer positive endringer på den fronten også, men vi legger ofte kundebesøk til steder med mye natur eller industriparken, og mange får dermed en positiv a-ha følelse etter å ha vært her. Mange kommenterer at de er overrasket over bredden i næringslivet og de mange spennende jobbmulighetene.

Hun er fra Harstad og begynte å jobbe som 13-åring ved siden av skolegang.
– Jeg søkte på jobb i Visa og startet der i januar 2003. Da var det netthandelsboom og alt hva det fører med seg. På den tiden var det ikke spesielt stor fokus på risiko og compliance. Men, jeg skjønte fort at dersom man skal kjøre fort, må man også ha bremser. 

Gjennom nordiske stillinger har hun blant annet fått jobbe med Wikileaks-saken og datainnbrudd med sensitiv data på avveie og med cross-border acquiring (kortinnløsning over landegrenser). 

Storfornøyde medarbeidere

I Mo i Rana har hun fått muligheten til å fokusere på strategi, organisasjonsutvikling og kultur, da kultur, ifølge Norwich, spiser strategi til frokost. Charlotte ble da også nominert til toppledertalent på Top management forum 2018 i Evry.

– Vi har svært høy medarbeidertilfredshet og måles fire ganger per år. Min leder, Gunnar Koren, sitter selv på Fornebu, men har gitt meg lov til å lede på en moderne måte og det har vært viktig i en kompetansebedrift som er i teknologisk endring og stor vekst. Jeg har hatt ledelsen i ryggen og fått lov til å vokse inn i rollen. Det er utrolig givende, og jeg gleder meg til å fortsette der jeg slapp så snart jeg er tilbake fra mammapermisjon. Jeg er nemlig stor fan av ordtaket: Hardt arbeid slår talent, hvis talentet ikke arbeider hardt nok.


FAKTA

  • EVRY er Norges ledende leverandør av kort, kortrelaterte produkter og tjenester.
  • Mer enn 10.000 kunder i privat og offentlig sektor.
  • Fraud Prevention Services har hovedbase i Mo i Rana, og kontorer i Oslo og Stockholm.
  • Evry Card Services ble startet som TAG Systems i 1991, da med fire ansatte. I dag er de vel 260 ansatte i topp moderne bygg på Stigerplatået i Mo i Rana.