Studentliv

2018-03-22
Årsakene til at de valgte utdanning ved Campus Helgeland er ulike, men felles for dem alle er at de trives som studenter her.
Randi Melinda Urskog (37) er inne i sitt siste år på bachelorutdanningen i økonomi og ledelse, og er ferdig til våren.

– Jeg hadde lenge hatt lyst til å ta mer utdanning, siden jeg bare har videregående skole fra før, sier Urskog, som blant annet har jobbet i helsekostbutikk, bokhandel, Rana Blad, bar og musikkforretning tidligere.

Etter et samlivsbrudd bød muligheten seg. På grunn av barna var det ikke noe alternativ å flytte fra Mo i Rana for Urskog, som opprinnelig er fra Jektvik i Rødøy kommune.

– Da så jeg på hva som fantes av muligheter her. Jeg hadde ikke lyst til å bli sykepleier, og heller ikke lærer. Men bachelor i økonomi og ledelse er et bredt studium som kan brukes til veldig mye, sier hun om hvorfor valget falt på nettopp dette studiet.

Selv om hun er ferdig med bacheloren til våren, er det ikke sikkert hun gir seg ved Campus Helgeland. Hun har søkt på årsstudium i personalledelse og kompetanseutvikling.
«Jeg er veldig overrasket over hvor godt miljø det er blant studentene».

– Akkurat nå konsentrerer jeg meg om å bli ferdig med bacheloren, så får vi se om det blir jobb og hvor mye tid jeg eventuelt får, sier Urskog, som har trivdes i årene som student.

– Det har vært artig å bli kjent med folk, og i de emnene der vi har hatt forelesere lokalt har det fungert veldig bra. I noen emner har det vært Skype-undervisninger, og da må man klare seg mer på egen hånd uten å ha noen å spørre om hjelp.

Vil jobbe med mennesker



Annbjørg Olsen fra Bodø stortrives som student på Mo.

Annbjørg Olsen (23) fra Bodø er inne i sitt andre år av bachelorutdanningen i sykepleie ved Campus Helgeland.

– Jeg liker å jobbe med mennesker og ønsket å lære mer om de ulike rollene en sykepleier har i samfunnet, sier hun.

Men da karakterkravene i hjembyen ble for høye, måtte hun se seg om etter et annet sted å studere.

– Mo i Rana virket som et godt alternativ til å oppleve noe annet, men samtidig ha muligheten til å dra hjem av og til, sier Olsen.

– Jeg er veldig overrasket over hvor godt miljø det er blant studentene på Mo. Bare på de to årene jeg har vært her har jeg blitt kjent med mange nye, hyggelige mennesker både innad i klassen, på jobb, i studentforeningen og jevnt over ellers i byen.

Etter endt utdanning, kan det bli aktuelt med videreutdanning etter hvert. Men først vil hun ut i fast jobb.

– Muligens i Mo i Rana hvis det ligger i kortene, sier hun.

Var klar til å flytte
Etter 13 år som rørlegger, måtte Remi Myrheim Djuplasti (34) finne på noe nytt da han ble plaget med ryggen og et kne. Han var klar til å flytte til Trondheim, men fant til sin store glede bachelor i bygg, ingeniør i Mo i Rana. Dermed slapp han å flytte, og nå er han inne i det andre av tre år.

– Jeg er kjempefornøyd med at vi har muligheten til å ta studiet i Mo i Rana, og jeg vil anbefale andre også å ta det, sier Djuplasti, som spesielt er fornøyd med forkurset og førsteåret da det var lokale forelesere i alle fag.

Det var helt eksepsjonelt bra. Men nå på andreåret vil han mer kalle seg en nettstudent. Han planlegger å spesialisere seg innen vann og avløp, men kan også tenke seg å ta VVS-linja som starter opp i Tromsø. For tiden tar han ekstra fag for å få flere studiepoeng, slik at han blir klar til å ta to bachelorgrader.

– Jeg skal prøve å få det til på ett semester, men hvis ikke tar jeg det semesteret etter den første. Det er en del arbeidskrav som må dekkes, sier han.

Springbrett til ny jobb



Gøran Aas Albertsen har brukt MBA-utdanningen som et springbrett til ny jobb.

Gøran Aas Albertsen (29) var fra før utdannet faglærer i musikk med en master i fagdidaktikk fra NTNU, da han høsten 2016 startet på en MBA i økonomi og ledelse ved Campus Helgeland. Albertsen jobbet da som musikklærer og som veileder i studio, men var ute etter nye utfordringer – og kanskje et yrke som ikke også var hobbyen hans. Selv om han bare er drøyt halvveis i utdannelsen har han allerede fått nye sjanser. Først fikk han et vikariat som sektorleder for undervisning i Træna kommune, før han nå på nyåret ble rektor ved Nesna skole.

– MBA-studiet har uten tvil vært et springbrett ut i ny jobb, og jeg opplever at arbeidsgiver setter stor pris på at jeg har valgt studiet, sier Albertsen, som opprinnelig er fra Leirfjord.

Mens han ventet på oppstart av MBA-studiet, tok han også fagene personalledelse og arbeidsrett.

– Studenttilværelsen ved Campus Helgeland og fagene var læringsrikt og givende, så det var et enkelt valg å gå videre på en MBA, sier han.

Studiet er samlingsbasert deltidsstudium som kan tas ved siden av jobb.

–  Studiet holder et godt faglig nivå og er meget lærerikt. Gjennom at mange ulike yrkesgrupper er representert i klassen får man en genuin erfaringsutveksling. Kollokvier og samarbeid med helt andre yrkesgrupper enn den jeg selv er del av har hjulpet meg å forstå fagene på en helt annen måte, sier Albertsen.

STUDIETILBUD VED CAMPUS HELGELAND 2018/2019
 

Nord universitet:

  • Bachelor digital økonomi og organisasjon

  • Bachelor økonomi og ledelse

  • Bachelor sykepleie Bachelor sykepleie, nett- og samlingsbasert

  • Grunnskolelærerutdanning master 1-7,

  • Mo/Nesna Grunnskolelærerutdanning master 5-10,

  • Mo/Nesna Årsstudium personalledelse
    og kompetanseutvikling

  • Årsstudium økonomi og ledelse

  • IKT og læring 1 – nettbasert

  • IKT og læring 2 - nettbasert

  •  
UiT – Norges arktiske universitet:

  • Bachelor Bygg, ingeniør

  • Bachelor Maskin, ingeniør


  •  
Søknadsfrist: 15 april
Kompetanse
facebook

Siste nytt