I sommer vil Sparebank 1 Nord-Norges bank, regnskapskontor og meglerkontor samlokaliseres i flunkende nye lokaler i O. T. Olsens gate. Nå jobber de med et nytt møteplass-konsept som skal stå klart ved flytting.


Publisert 03.04.18


– Vi vil at folk skal komme til oss og vi skal skape en arena for å tilrettelegge for dette, sier finansiell rådgiver og ansvarlig for kundemottaket ved Sparebank Nord-Norge, Anne-Kine D. Bustnes.

Sparebank 1 Nord-Norge følger utviklingen av lokalsamfunnene og landsdelen.

– Visjonen vår er For Nord-Norge! Vi skal være en bank som ser den enkelte og lager skreddersydde løsninger, en pådriver for folk og næringsliv, og for trivsel og skapervilje i regionen vår.

Samlokaliseres i nytt finanssenter

Cirka 40 ansatte samlokaliseres nå under samme tak. Bank, regnskapstjenester og meglere.

– Sparebank 1 Nord-Norge som konsern satser på å etablere finanssenter fremfor tradisjonelle banker. For kundene betyr dette at de får samlet alle våre tjenester på et sted og for oss betyr det at vi får et nærmere samarbeid med nye kollegaer i nye lokaler, forteller Bustnes.

Sparebank 1 Nord-Norge ønsker et litt annerledes finanssenter og har derfor inngått samarbeid med dagrestauranten Chroma som lokaliseres i bankens lokaler og vil i tillegg etablere et eget sceneområde for konserter, foredrag eller annet faglig påfyll.

– Vi får i tillegg et stort, flott møterom som også kan leies ut til kunder og samarbeidspartnere. Vi vil også etablere en lounge med selvbetjeningsløsninger for å skape en møteplass. Selv om vi jobber for at kundene skal bli mer selvbetjente, vil vi gjerne ha dem inn i banken. De skal tenke at det er trivelig å være her. Det blir en annen måte å drive bank og vi vet ikke akkurat hvordan det kommer til å bli. Stien blir til mens vi går, men det blir nok en annen hverdag både for ansatte og kunder.

Meglerne hos Eiendomsmegler 1 får i tillegg et eget område for prosjektavdelingen som jobber med nybygg.

– Jeg tror dette først og fremst vil bli en stor fordel for kunden. Her vet vi at kunden får all den hjelp han behøver, og vi blir nok mer synlig i sentrum når vi bytter beliggenhet, sier eiendomsmegler Thomas Nygaard.

Dagrestaurant i nye banklokaler

Dagrestaurant Chroma skal levere kantinetjenester til banken, men holder åpent for hvermansen også.

– Vi inviterer til lunsj, buffet hver dag og utvalgte signaturretter. I tillegg blir det servering av god, gammeldags husmannskost laget med lokale råvarer, sier daglig leder Roy Grytemark som har vært ferskvareleder ved Bunnpris på Mosenteret de siste fem årene og har bakgrunn fra servitørfaget.

Hovedaksjonær Marius Nilsen er utdannet kokk og vil bidra ved behov sammen med aksjonær og samboer Christine Øyjord.

– Vi ønsker å slå et slag for tradisjonell husmannskost og mener dette er noe som må løftes frem enda mer. Når noen jobber overtid i sentrum kan de allikevel få seg en ordentlig middag, og dersom noen er i tidsklemma kan de bestille middag og ta den med seg hjem, sier Nilsen.

Dagrestaurant Chroma åpner til sommeren, men har allerede startet leveranser av catering til privat- og bedriftsmarkedet.