Satser i opplevelsesnæringa

Vegard A. Olsen og Kristin Ludvigsen i Rana Spesialsport
Vegard A. Olsen og Kristin Ludvigsen tilbyr skreddersydde opplevelsesturer på Helgeland.

Kristin Ludvigsen blir ny daglig leder i Rana Spesialsport og skal lokke flere bedrifter ut på tur. Med riktig sikkerhetsutstyr, kompetente guider og et hjerte for Helgeland skal næringslivet loses trygt på dypt vann og høye topper. 


Publisert 19.12.2017


– Vi satser på lokale og regionale opplevelser og elsker å få muligheten til å presentere hvor fint vi har det her. Hele bedriften er tuftet på egen glede og stolthet over naturen og vi ser potensiale i at man kan oppleve mer. Noen vil ha opplevelser og andre vil ha adrenalinkick. Vi skal tilrettelegge aktiviteter etter kundenes forventninger, sier Ludvigsen.

Bygger på en solid grunnmur

Bak seg har hun eierne Egil Fjellheim, Espen Hammer Wibe og Vegard André Olsen.

– Jeg kommer til å gå fra en risikosport til en annen, smiler Ludvigsen som jobber som bedriftsrådgiver i Sparebank Nord-Norge frem til hun tiltrer ny stilling i Rana Spesialsport 1. februar 2018.

– Jeg har god tro på framtida og det har vært en boost i reiselivet på Helgeland. Det skjer mye positivt i regionen og det skal vi ta del i.
Olsen kjøpte seg inn i selskapet for tre år side, og deretter kom Wibe med på laget.

– Wibe og jeg har vært frilansguider for Egil Fjellheim i Spesialsport AS i mange år, og etter hvert fikk vi muligheten til å bli med på eiersiden. Da ble det dannet et nytt selskap, Rana Spesialsport AS, basert på gamle verdier og samme konsept, sier Olsen og legger til.

– Egil er en ildsjel og har i flere tiår vært banebrytende i det å ta folk med ut på tur. Egil har vært en enorm bidragsyter med sin erfaring, kompetanse og evne til å skape spesielle opplevelser. Han har sertifikater på alt mulig rart og en ekstrem kompetanse i å ta folk ut av komfortsonen, i akkurat passe mengde. Dette har gitt oss en solid og trygg grunnmur å bygge videre på.

Bred ekspertise

Rana Spesialsport har unik lokalkunnskap både på land og i vann. Nå tar de ny sats og vil blant annet lokke næringslivet med på teambuilding-aktiviteter.

– Vi kommer til å kjøre flere aktiviteter rettet mot bedriftsgrupper i det lokale og regionale næringslivet. Det skal være et lavterskeltilbud med bynære aktiviteter.
Det er i tiden at man skal oppleve mer og vi ser at folk i større grad er villige til å betale for opplevelser. Vi får stadig nye henvendelser, sier Ludvigsen.

Rana Spesialsport har ekspertise innen blant annet brevandring, klatring og padling.
– Vi har i tillegg arrangert topptur-samling i Meløy, padleturer og aktivitetsferier i Kroatia og guidet mellom 1500 og 2500 personer opp Trænstaven. I tillegg er Rana Spesialsport teknisk arrangør på Helgeland Sommerskiskolen som er et samarbeid med skimiljøet i Rana, forteller Olsen.

En bedrift i vekst

– Det kan jo være morsomt å ta konsernledelsen med ut på tur i stedet for å sitte på tradisjonelle møterom. Noen ønsker bålkos mens andre ønsker adrenalinkick.
Vi ser også på nye aktiviteter som kan være aktuelle i den sesongen vi går inn i nå. Ski, truger og toppturer vil være noe av det vi kan tilby i tiden fremover. Målet er å skape en følelse av mestring og samhold hos kundene våre, sier Ludvigsen.

Hun vil få ansvaret for å organisere aktivitetene og sørge for kvalitet i alle ledd når de tilbyr totale opplevelsespakker med god struktur og hyggelig vertskap.
– Vi har god erfaring innen guiding. Når vi kombinerer dette med Kristins evne til å drive salg, holde struktur, logistikk og kursing tror vi dette kommer til å bli en veldig god kombinasjon, sier Olsen.

I fjor hadde Rana Spesialsport over 40 personer på lønningslisten.
– Vi har mange flotte frilansguider tilknyttet Rana Spesialsport som sørger for å holde god kvalitet på de tjenestene vi tilbyr. Og, dette betyr at vi er i vekst, sier han og legger til.
– Rana Spesialsport har gått fra å være en artig hobby, til å bli en artig bedrift.