Ruller videre

Daglig leder Judy Pedersen roser jobben Frank Hanssen (bak), Morten Urvik (foran, t.v.), Bjørn Arne Bjørvik og de andre på Hemnes Bil gjør.

Ruller videre

Det er lenge siden kjøreturen startet, men Hemnes Bil får bare opp større og større fart.


Publisert 29.06.2017


Da mosjøfirmaet Steffen Nervik Eiendom AS overtok Hemnes Bil ved inngangen til 2012 lå omsetningen på drøyt 36 millioner kroner. I fjor passerte bilforretningen og –verkstedet 44 millioner kroner i omsetning. En solid fartsøkning.

­– Vi driver bra, guttene er flinke. Vi får det til sammen og blir større dag for dag, sier Judy Pedersen, som har vært daglig leder siden 1. januar 2014.

Hun trekker fram deres fokus på utvikling som en av suksessfaktorene.

– Vi satser på kompetanse både hos mekanikere, selgere og de i kundemottaket. Vi skolerer folk for en halv million kroner i året. I tillegg prøver vi å være ute og vise oss fram, sier Pedersen.

Hemnes Bil har lang historie

Hemnes Bils historie kan skrives helt tilbake til 1933, da Egil Axelsen startet bilverkstedet på Hemnesberget. I 1966 ble bedriften bilforhandler med base i Ranenget, mens verkstedet på Hemnesberget besto fram til 1995. I 2012 solgte Jan Martin Axelsen selskapet til Steffen Nervik. I dag har Hemnes Bil verksted for personbiler, i første rekke Mercedes og Peugeot, og verksted for tyngre kjøretøy. Fortsatt er verkstedet på mange måter ”hjertet i bedriften”.

Som bilforhandler har Hemnes Bil forhandlet mange ulike merker opp gjennom årene. I dag er de – som de har vært i en årrekke – autorisert merkeforhandler for Mercedes-Benz.

– Mercedes har utrolig mange fine modeller for tiden. Alt fra A-klasse til under 300.000 kroner og oppover. Man når kanskje en større målgruppe enn tidligere, det er et bredt spekter, forteller Pedersen.

Den kanskje mest populære modellen for tiden er GLC 350e, som det har vært opp mot ett års venteliste på.

– Det er en hybridbil og dermed lave avgifter. Vi begynner å få den på lager, slik at det ikke er så lang ventetid på den lenger. Til å være en stor SUV, er det en ganske rimelig bil, sier Pedersen, om modellen som ligger fra 650.000 kroner og oppover i pris.

Avhengig av nettverk

For å bli enda bedre rustet for framtiden, ser Hemnes Bil seg nå om etter nye lokaler.

– Vi ser for oss at vi enten må ha nye lokaler eller bygge om her vi er. Vi må ha nye verksteder, det skjer mye på lastebil/buss og vi selger flere biler, sier Pedersen, som ser for seg at de i løpet av 3-4 år har nye lokaler.

Når Hemnes Bil nå har meldt seg inn i Ranaregionen Næringsforening, er det flere grunner til det.

– Det handler litt om at vi vil delta på de møteplassene som er, komme ut blant næringslivet og få vite hva som skjer. Og så handler det om å komme ut selv og få vist fram de utrolig fine produktene vi har. Vi er ikke alene, og er avhengige av et nettverk, sier Pedersen.