Populært med kveldsåpent

Leni Stoltz Davidsen og Alex Cornelius Sørensen er etterspurt hos kundene. Studio A har hatt en god start siden åpningen i mars.

Responsen fra kundene har vært enorm etter åpningen av frisørsalongen Studio A 1. mars i år.


Publisert 05.11.2018


– Etterspørselen har vært større enn tilbudet. Målt ut fra kundepågangen kunne vi ha vært dobbelt så mange ansatte, sier daglig leder og gründer Alex Cornelius Sørensen.

Han hadde gjort alt fra å være programleder i Homsepatruljen til å drive Oslos mest trendy salonger før han flyttet tilbake til hjemlige trakter og startet opp sitt eget konsept, Studio A. Der jobber han sammen med Leni Stoltz Davidsen og Kamilla Fagerland.

– Har et ansvar
Sørensen tror noe av årsaken til den store pågangen er at salongen har åpent til klokka sju hver dag.

Jeg synes det er rart at ikke flere tilbyr lengre åpningstider. Mange sier at byen er så stille, men vi kan ikke bare skylde på at folk drar på fjellet.

Også vi som driver bedrift har et ansvar. Dersom sentrum bare drives på dagtid, blir det ikke mer liv i byen, sier Sørensen, som understreker at han skjønner at kveldsåpent krever litt mer av de ansatte i bedriften.

– Men så lenge vi er i et serviceyrke må vi prøve å tilrettelegge for behovet, konstaterer han.

Lav tilgang på frisører
Etterspørselen fra kundene er stor, og i Studio A er det fysisk plass til flere ansatte, men ifølge Sørensen er det ikke stor tilgang på frisører i Rana.

– Det er veldig vanskelig å få tak i folk, jeg er avhengig av å ansette noen med fagbrev.

I tillegg til at privatskolene har overtatt utdanningen, så er det mange som tror frisøryrket er for lavlønte, og det har vært mye fokus på yrkesskader. Men det er mulig både å tjene gode penger og å ha god helse, understreker Sørensen.

Studio A er ferskt medlem i Ranaregionen Næringsforening.
–  Vi ønsker å bære med og bidra og være en del av det som skjer i regionen. Selv om vi ikke er en stor bedrift, så er vi en del av det store bildet, alle sammen, sier Alex Cornelius Sørensen.

STUDIO A:
*Frisørsalong på Nytorget.
* Startet opp 1. mars 2018.
* Drives av Alex Cornelius Sørensen