Nye opplevelser i sentrum

Daglig leder i Kulturhuset Mo, Maiken Johansen, lover at de også i tiden fremover kommer til å ha høy takt på arrangementsfronten. Foto: Mye i Media

I Park 22, dette ikoniske bygget bak Amfi, finner vi Kulturhuset Mo. Daglig leder i Kulturhuset Mo, Maiken Johansen, forteller at de har et mål om å gi deg kulturelle oppdagelser og opplevelser av mange valører. 


Publisert 05.08.2019


– Vi inngår i det kreative fellesskapet Park 22, og er altså en av mange bedrifter i bygget. Bak Kulturhuset Mo står en gjeng som gjerne vil være med på å skape og utvikle byen, og dette er ei satsing som vi ønsker skal bidra til et større mangfold i byens opplevelsestilbud. I tillegg tror vi at det kan være med på å løfte byen og sentrum, sier Johansen.

Atmosfære og service
Akkurat som de andre aktørene i huset, ønsker gjengen i Kulturhuset Mo at bygget skal bli et utadvendt sted, et sted som både involverer og appellerer til et publikum.

Alle ønsker seg et mer vitalt sentrum, og da kan et slikt konsept som dette være med på å dra det i den retningen. Vi er allerede blitt tatt varmt imot, og klarer vi å befeste posisjonen vår her, er vi med på å gjøre byen enda mer by. Og så må vi, som alle andre som driver i bransjen, prøve å gjøre tilbudene så gode som mulig, og så blir det opp til folket å bruke oss, understreker Johansen.

– Vi er opptatt av at dette skal være et hyggelig sted å komme til, og atmosfære og service er to viktige stikkord, smiler hun.

– Vi håper jo dessuten at vi kan bli et sted for studentene, og bidra på tilbuds- og trivselsfronten for dem, legger hun til.

Viktig med samarbeid
27. februar gikk første arrangement av stabelen. Det var gjengen i BråK som fikk æren av å åpne arrangør-ballet, da rockegutta i Spidergawd dundret til med et smell av en åpningskonsert. Siden denne konserten har Kulturhuset Mo hatt ei høy takt på arrangementsfronten, og slik skal det være også i fortsettelsen.

– I et kulturhus skal det være jevn aktivitet, og høy puls. Nå har det vært mye konserter, men her vil det skje mye annet også, forteller Johansen.

– Samarbeid er viktig i driften. BråK skal altså ha alle sine rockekonserter her, og Rana filmklubb skal ha sine filmvisninger hos oss. Den nystartede bluesklubben Tuff Enuff skal også kjøre sine arrangementer på byscenen, sier hun videre. 

– Det er veldig fint å ha aktører som er med på å holde aktivitetsnivået oppe. Kanskje kan det på sikt dukke opp enda flere slike arrangører som finner det naturlig å ha sine arrangementer hos oss, sier Johansen.

Events fra A til Å
Kulturhuset Mo arrangerer altså konserter og aktiviteter i egen regi, i samarbeid med andre og på oppdrag av næringsliv og andre aktører. Det er i tillegg fullt mulig å leie Kulturhuset, og til og med engasjere dem til å gjennomføre nettopp ditt arrangement.

– Vi håper jo at Ranas næringsliv blir oppmerksomme på at vi kan ha lukkede bedriftsarrangementer her hos oss. Vi kan ha for eksempel ha kurs og seminarer inntil en viss størrelse, der bedrifter kan gjøre noe både faglig og sosialt sammen. Bedriftene kan ordne ting selv, eller vi kan ta ansvar for slike events fra A til Å og hjelpe dem med tilrettelegging, også når det gjelder mat og underholdning, sier Johansen.

– Det eneste kravet som stilles ved slik utleie er at det skal være betjent bar, og Kulturhuset Mo stiller da med minst en husvert som følger hele selskapet. Vi håper jo at vi får et renommé på at det er et fint sted å leie seg inn på, avslutter Johansen.


Kulturhuset Mo
Er en av flere bedrifter i det kreative fellesskapet i Park 22. Åpnet i februar 2019
• Eies av de samme 10 eierne som står bak Verket/Samleverket AS. Samme styre som Verket.
• 6 ansatte.
• Er åpent når det er aktiviteter/arrangementer der.