Og de nominerte er… tilbakeblikk Gallaria

En overrasket og ydmyk Anita Sollie ble hyllet av ordfører Geir Waage og Alex Rosén under kåringen av Årets Ranaambassadør.

Gallaria samlet vel 300 gjester i Meyergården Spektrum 19. januar, dag- og kveldsprogrammet sett under ett. Sammen løftet vi fram bedrifter og mennesker med mot, energi og begeistring. Takk til alle som stilte entusiastisk opp.


Trines kommentar. Publisert 20.01.2018


Gallaria viser fram mennesker og bedrifter, som står fram for eget lokalsamfunn, som satser i nye markeder, som berører og inspirerer. Hele åtte priser ble delt ut til spennende bedrifter og ildsjeler.

Konferansier på dagtid, Jon Morten Melhus, oppfordret oss til å holde begeistringen oppe i travle og krevende tider. Latter, galgenhumor og raushet øker vår evne til å takle stress og usikkerhet. Dessverre er det lett å undervurdere verdien, sier Melhus.

Les også: Om fagprogrammet på dagtid og omtale i Rana Blad(+)

Prisen Årets bedrift 2017 gikk til Havblikk på Nesna. De har bygd stein på stein, og gjennom tyve års drift befestet seg i øverste sjiktet i reiselivsnæringen. Vel verdt et besøk, både for oss som bor i regionen og gjester fra resten av verden.

Nina Rødahl Friis sitter i Aurora, restauranten ved Havblikk
Prisen Årets Bedrift inspirerer oss til å satse videre. Her er daglig leder Nina Rødahl Friis i restauranten som hun føler hun kan kalle et av Helgelands beste kjøkken.

Service i særklasse, dyktige folk, hardt arbeid og begeistring blir trukket fram som egenskaper for å lykkes. Her er de nominerte og vinnerne, inkludert oppsummeringen til Gallaria-juryene, og noen bilder fra kåringen.

Lars Loe og Momek mottok to fagpriser, for beste reklame og åpen klasse.

Helgeland Kraft fikk pris for beste visuelle design.

Beste pulikasjon gikk til Mye i Media ved Rami Abood med god hjelp fra Rana Blad ved Øyvind Bratt.

Arctic Circle Data Center ved styreleder Arve Ulirksen mottok nyskaperprisen.

Havblikk med Bjørn og Nina Rødahl Friis ble Årets Bedrift.

Serviceprisen gikk til Coop Prix Åga ved butikksjef Kim Rainer Løkås.