Håndballhelg i Mo i Rana

 Lagbilde Bossmo & Ytteren født 2003 fra ei turnering utenbys. I helga skal de spille på hjemmebane sammen med nesten 1000 andre håndballspillere.

Ringvirkninger

I helga fylles Mo i Rana med nærmere 1000 håndballspillere og flere av deres foreldre og støtteapparat. Havmanncupen går av stabelen for andre året på rad og har økt fra 45 til 80 lag siden i fjor.


Publisert 14.09.2017


Havmann håndballcup samler mennesker fra Trondheim i sør til Svolvær i nord. Det vil yre av folk i Mo i Rana i helga. Trine Kjelstad i arrangementskomiteen mener at Havmancupen også spiller en rolle for næringslivet. Den gir mange ringvirkninger til byen vår, både på overnatting, mat og varehandel i butikkene. Med så mange tilreisende har overnattingskapasiteten blitt satt på prøve, legger hun til.

– Vi har fullt opp både Lyngheimskola, Polarsirkelen vgs avd.Moheia og Mo u.skole med overnatting. Jeg snakket med Dag Busch ved Hotel Helma i dag og der var det fullbooket i helga. Han hadde vært ute og kjøpt 40 ekstra madrasser, ler Kjelstad og legger til at Scandic Meyergården også har fått merke god trykk på overnattingen.

I Ranahallen vil det bli travelt når det skal spilles 220 kamper fordelt på tre spilleflater fra fredag til søndag. Svært mange frivillige er satt i sving. Bare fra håndballgruppa i Bossmo&Ytteren vil det gå med 800 dugnadstimer i helga, sier Kjelstad som samtidig roser næringslivet, som hun mener har vært eksemplarisk.

– Næringslivet i Mo i Rana har vært utrolig positiv til sponsing og støtte. De skjønner at håndballcupen setter Mo i Rana på kartet. Havmanncupen tiltrekker mange tilreisende som kanskje vanligvis ikke ville kommet hit. Da er det viktig at de får en positiv opplevelse når de er her. Samtidig er det viktig at de unge som bor her føler seg stolt og glad over at håndballcupen arrangeres i deres egen hjemby.

Nå håper Trine Kjelstad bare at Havmanncupen ikke får en stopp til neste år i forbindelse med at Ranahallen skal vedlikeholdes. Hun håper det går an å komme frem til en løsning slik at arrangementet ikke får opphold et år. Da er hun redd det kan være vanskelig å få det opp igjen på det nivået det er nå.

Arrangør er Bossmo & Ytteren IL i samarbeid med Helgeland Sparebank.