Fosser fram på bilstatistikken

Daglig leder Roger Storrødvann og de ansatte ved Bil i Nord Mo i Rana legger vekt på å ha god service i alle ledd.

Det er gylne tider for Volvo og Bil i Nord, som går til topps på mange statistikker. 


Publisert 12.07.2018


Volvo var det merket som solgte flest nye personbiler i Rana i fjor, og på Helgeland er Volvo bilmerke nummer én i år. I april ble Volvos XC60 kåret til Årets bil i verden, og XC40 kåret til Årets bil i Europa.

Nylig viste Norsk Kundebarometer 2018 fra Handelshøyskolen BI at Volvos bilforhandlere har Norges mest fornøyde kunder. Også Vinmonopolet og Toyota vinner kundenes hjerte.

FOKUS I LANG TID

– Vi synes jo det er veldig artig at Volvo gjør det så bra. Dette er resultatet av hardt og målrettet arbeid som er gjort over lang tid, både fra importøren og fra alle forhandlerne i Norge. Vi streber etter å gjøre kundene fornøyede hver eneste dag, det er jo dem vi lever av, sier daglig leder Roger Storrødvann i Bil i Nord Mo i Rana.

Norsk Kundebarometer 2018 fra BI omfatter til sammen 160 bedrifter fra rundt 30 ulike bransjer. Undersøkelsen ble gjennomført i perioden fra januar til april 2018.
Volvo oppnår et resultat på 84,6 av maksimalt 100 oppnåelige poeng for kundetilfredshet.

STORDRIFT

Volvo inntar førsteplassen foran Vinmonopolet og Toyota, som oppnår en kundetilfredshet på henholdsvis 83,5 og 83,2 poeng. Flere av de andre bedriftene på toppen av Norsk Kundebarometer er, i likhet med årets topp tre, gjengangere, som Finn.no, Skoda, Flytoget, Sbanken (tidligere Skandiabanken) og Handelsbanken.
– Vi tror det er viktig å ha fokus på service i alle ledd ikke minst har vi flinke mekanikere som prater med kundene og løser problemer når de oppstår, sier Storrødvann, som også er fornøyd med å ha blitt en del av Bil i Nord. Konsernet overtok ved nyttår bilforhandlerne Jakhelln Bil i Bodø, Mosjøen og Mo i Rana.
– Vi ser mange fordeler med det. Blant annet har vi et felles lager med nytt og brukt, og kan skaffe det kunden ønsker på kort tid. Når du har 300 brukte biler i systemet, så har du varemerker og priser som kan treffe mange, sier Roger Storrødvann.


FAKTA

  • Autorisert forhandler av- og merkeverksted for Volvo, Renault og Dacia.
  • Selger årlig over 1000 nye og brukte biler.
  • Jakhelln Bil i Bodø, Mosjøen og Mo i Rana ble overtatt av Bil i Nord i 2017. Det forsterket deres posisjon som Nord-Norges største eide bilforhandler med vel 200 ansatte.