Vil fjerne momsfritak under 350 kroner

Stortingets finanskomite ønsker å fjerne momsfritaket på varer under 350 kroner bestilt fra utlandet. Det vil være med på å styrke norsk handel.


Publisert 12.06.2018


Et flertall i Stortingets finanskomité går inn for å utrede momsfritak på varer under 350 kroner bestilt fra utlandet, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). I dag slipper du unna å betale toll og moms dersom du bestiller varer fra utlandet for under 350 kroner. Et tilbakevendende tema er at dette er konkurransevridende subsidiering av utenlandske nettbutikker, sier Trine Rimer, daglig leder i Ranaregionen Næringsforening.

Netthandel fra utlandet har økt i omfang

Tall fra Virke viser at utenlandshandelen på nett har eksplodert de siste årene. Fra 2011 til 2017 steg netthandelen fra utlandet med 281 prosent. Det er derfor på tide at regjeringen tar konvekvensene av økt netthandel fra utlandet. Norsk næringsliv er satt i en urimelig konkurransesituasjon på grunn av momsfritaket.

– Vi ser ingen tungtveiende argumenter for ikke å fjerne momsfritaket, sa finanspolitisk talsperson i SV, Kari Elisabeth Kaski til Avisenes Nyhetsbyrå mandag.

Forslaget kom fra KrF, og de fikk støtte fra Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet. Vedtaket innebærer at regjeringen må utrede hvordan man kan få fjernet momsfritaket i forbindelse med statsbudsjettet for neste år, som legges fram til høsten.