Drømmen om å skape noe eget

Maicen og Stian Eilertsen har etter mange år i bransjen valgt å skape noe eget.

Rema 1000 Søderlundmyra åpnet 24. november i fjor. Siden har de økt fra sju til ti ansatte, og satser på mer vekst.

 


Publisert 05.07.2017


Hele deres voksne liv har blitt tilbragt i butikker, og de møtte hverandre på jobb i en. Nå har endelig ekteparet Stian og Maicen Eilertsen sin egen – Rema 1000 Søderlundmyra.

– Vi startet til jul og det tok fullstendig av. Det var skikkelig artig. Januar var rolig, men det er det hos alle. Siden da har vi hatt økning stort sett hver uke. Pilene peker rett vei, forteller de to.

– Vi merker det spesielt godt om morgenen og kvelden. Før var det rolig, nå merker vi kjøret stort sett i ett. Folk har blitt vant til at vi er her og kommer innom før de drar på jobb. Ofte kjøper de med seg lunsj. Det er i det hele tatt mye folk i farta forbi her, pluss at vi har dem som bor i området. Vi begynner å bli godt kjent med mange av dem.

Inkludert kjøpmann Stian og kjøpmannsfrue Maicen Eilertsen var det sju ansatte da de åpnet – nå er de allerede ti.

– Vi skal fortsette som vi gjør, vi skal drive god butikk. Vi ønsker vekst og å skape flere arbeidsplasser, sier Stian Eilertsen.

Lang erfaring

Med fortid i Rema 1000 i Kristiansund, Bunnpris og Coop i Mo i Rana, er han på ingen måte fersk i bransjen. Det er heller ikke Maicen Eilertsen som også har jobbet i Bunnpris- og i Coop-systemet.

– Det som gjorde at vi startet opp her, var en drøm om å ha noe eget og skape verdier. Jobbe mot et felles mål. Vi vet at vi er med å skape noe som også gir til samfunnet., sier Eilertsen.

Egentlig skulle de begge bli noe annet. Maicen var kokkelærling på det som da var Rica Meyergården hotell, før hun avsluttet læretiden i Narvik. Stian var elektrikerlærling da han startet som ekstrahjelp som 17-åring hos Rema 1000. Etter læretiden, er kun en liten snartur innom Botn som elektriker mellom tiden som butikksjef for Bunnpris Gruben og jobben i Coop. Han måtte prøve noe nytt. Eller egentlig noe gammelt, som han sier.

Hele deres arbeidsliv er tilbragt i butikker. Det var også i en butikk de møttes, da de begge jobbet på Bunnpris Mosenteret.

Ryddig og rent

Men nå handler det om Rema 1000 Søderlundmyra.

– Vi får mye ros for at det er så ryddig her, at det er oversiktlig og rent hele tiden. Vi har et renholdsfirma her hver dag, det skal være ordentlig. Vi skal være en trivelig butikk å handle i, sier duoen.

De prøver også å være med å støtte gode formål i nærmiljøet, og har blant annet inngått en samarbeidsavtale med IL Stålkameratene. Nå har bedriften meldt seg inn i Ranaregionen Næringsforening.

– Næringsforeningen jobber for næringslivet i Rana, og vi ønsker å være med i det fellesskapet i stedet for bare å sitte utenfor og ta imot godene. Vi må være med å støtte den jobben som gjøres, sier Stian Eilertsen.