Det blir ikke større enn du tror


Publisert 26.09.2017


Velkommen til første Gründeruka Helgeland

I uke 41 kan du få med deg kurs, foredrag, konkurranser og aktiviteter rundt tematikken innovasjon og nytekning. De fleste arrangementene er gratis og formålet er å fremme entreprenørskap og inspirere etablerte bedrifter til mer innovasjon, forskning og fornying.

Føler du at det skjer mye nytt i din bransje, i markedet eller på kundesiden? Føler du endringer på kroppen eller ser at de er på vei til å påvirke oss? Du er ikke alene! Det gjelder å effektivisere måten vi jobber på i dag, samtidig som vi utforsker nye markeder, nye kunder, nye produkter, nye forretningsmodeller. De som evner å tilpasse seg og lære seg nye ting, er nok de som har størst mulighet til å lykkes i en uforutsigbar tid.

Prosjektleder for Gründeruka Helgeland Annfrid Olsen mener Rana og Helgeland har et bredt sammensatt næringsliv, samtidig bør vi bli bedre på nyskaping.

Selv om vi har gode eksempler på gründerbedrifter, så trenger vi flere.

Annfrid Olsen, prosjektleder for Gründeruka Helgeland

– Vi må støtte opp om gründere, vi må utvikle våre etablerte bedrifter og fremme spinn offs fra eksisterende næringsliv. Dette kan vi få til gjennom samhandling mellom banker, utviklingsmiljø, forskning og næringsliv. Sammen står vi sterkere, legger hun til, og oppfordrer næringslivet til å ta del i gründeruka.

Vekststrategier og verktøy for å gjennomføre

Vil du delta på workshop med Caspar Macody Lund, Bergen Teknologioverføring, mandag 9. oktober? Han tar opp utfordringene nevnt innledningsvis og vil gi kunnskap og verktøy for å hjelpe oss videre. Han snakker om vekststrategier og Lean Startup. Kurset er gratis og nyttig både for etablerte bedrifter og gründere. Meld deg på via Facebook eller epost til RU. Det kan bli rift om plassene.

Åpning og næringslivslunsj 9. oktober kl 12-14 i kantina på Campus Helgeland.

Enkel lunsj/vrimling
Åpningsnummer og velkommen til Gründeruka Helgeland | Annfrid Olsen, Rana Utviklingsselskap
You are the vision you create | Monica Ahyee, Innovasjon Norge i Nordland
Lokal innovasjonskultur | Aleksander Millang, Statens innkrevingssentral
Gründer med verden som marked
Posisjonering Nord-Norge | Roger Ingebrigtsen, Agenda Nord-Norge

 En reise inn i framtiden

Framtidsforedrag med Eirik Newth fredag 13. oktober på Hemnesberget. Foto: Egil Hofsli

Astrofysiker og blogger Eirik Newth setter søkelyset på automatisering og framtidens digitale samfunn og næringsliv fredag 13. oktober kl 12-14. Foredraget er i Hemneshallen. Samme sted arrangeres Teknogeek for elever fra Lurøy, Hemnes, Rana og Nesna. Her er målet å få flere unge til å bli enda mer interessert i teknologi. Fra kl 14-18 er det åpent hus for alle interesserte i Hemneshallen.

Du kan bestille billetter til Newth sitt foredrag her innen 8. oktober, evt. kjøpe billett i døra. Pris kr 325,-.

Initiativtakerne til gründeruka er Rana Utviklingsselskap i tillegg til Hemnes kommune, som arrangerer Teknogeek. Med seg på laget har de privat næringsliv, Væxt Mo i Rana, Nordland fylkeskommune, Kunnskapsparken Helgeland og Ranaregionen Næringsforening.

Sjekk alle de spennende aktivitetene under Gründeruka Helgeland og Teknogeek på Hemnesberget. Eller last ned program i pdf-format.