Fregatten på Ytteren ligger koselig til ved fjorden, og det var nettopp havutsikten som fikk Paul Baran til å beholde navnet da han overtok kafédriften i 2016.


Publisert 23.04.2018


– Fregatten skal være en rolig, fin familierestaurant med en variert meny bestående av biff, salater, kebab og hamburgere. Vi har også et stort fokus på å servere god kaffe og har inngått et samarbeid med Munin. Vi har en fantastisk espressomaskin og kan lage det meste av kaffedrikker, sier Baran.

For tiden pusser de opp andre etasje hvor det er planlagt åpen bar cirka én helg i måneden. Det vil også bli mulighet for å leie dette lokalet for barnebursdager, selskap, minnestunder, konfirmasjoner og selskap.

– Da jeg overtok driften endret jeg litt på menyen og utvidet hamburgermenyen. Etter det har vi økt burgersalget med 300-400 prosent, forteller Baran.

Når solen titter frem byr de på uteservering ved sjøkanten.

– Den er veldig fin, men det er viktig for oss å beholde Fregatten som en rolig familierestaurant. Vi er derfor veldig strenge på skjenking av alkohol. Vi har et ønske om å være et godt restauranttilbud for lokalbefolkningen. Vi har fått mange faste kunder, og dem setter vi stor pris på. Det er viktig å ha en spiseplass litt utenfor sentrum også, sier Baran.

Fregatten har nylig blitt medlem i Ranaregionen Næringsforening.

– Det er mye spennende på gang. På denne måten får vi informasjon via Mono og på e-poster. Da får vi være med på det som skjer.