NCP på Hemnesberget er en av kandidatene til Årets Nyskaper som deles ut i januar. En overrasket administrerende direktør Svein-Erik Hjerpbakk fikk blomst på julefrokosten.

De nominerte til Årets Nyskaper

2018-12-21
Juryen er full av lovord om de tre nominerte til Årets Nyskaper, som ble sluppet på julefrokosten 20. desember. Gratulerer til TAG Sensors, Nordic Comfort Products og Til Elise Fra Marius.
Basert på innkomne forslag og begrunnelser fra næringslivet har juryen, styret i næringsforeningen, løftet fram tre nyskapere med nasjonalt og internasjonalt potensiale. Alle tre er lokale spydspisser med stor skaperkraft og stå-på-vilje.

Juryen har sett etter personer som har satt seg ambisiøse mål i ukjent terreng. De er opptatt av løsninger med høy miljøprofil. Som tenker samarbeid og lærer av de beste; forskningsmiljø, partnere, designere og kunder. Når flere gjør hverandre gode, så øker verdiskapingen og kundeopplevelsen.

Styreleder Trine Gabor i Ranaregionen Næringsforening er imponert over arbeidet så langt.
De nominerte bedriftene har stor vilje og evne til å ta ledende posisjoner innenfor sine fagfelt. Allltid opptatt av å samarbeide og lære av de beste.

styreleder Trine Gabor
 
Nordic Comfort Products (NCP)
Den eneste møbelprodusenten i Nord-Norge er etablert på Hemnesberget, med datterselskap i Norden. Nå har de utviklet sin første stol i resirkulert materiale basert på plastavfall fra havbruksnæringa på Helgeland. Stolen er designet av Snøhetta, og både prøvesittet og godkjent etter de strengeste miljøkrav.

Sammen med anerkjente forskningsmiljø har de funnet løsninger for å samle inn «søppel» og ta det i bruk, samt investert i nytt produksjonsutstyr for sprøytestøping. De er også fremtidsrettet når det gjelder dokumentasjon av miljøbelastningen produktene representerer etter en transparent og internasjonalt standardisert metode. Den lokale verdikjeden og det lavt CO₂-avtrykket vil bli et viktig konkurransefortrinn når stolen lanseres i februar 2019 på den store møbelmessa i Stockholm.

Til Elise Fra Marius
Med lille Utskarpen som utgangspunkt for ei djerv satsning vil de to kokkene og eierne sette Helgeland, Rana og selvfølgelig Utskarpen på verdenskartet som matdestinasjon.

Elise Bratteng Rønning og Marius Martinsen startet opp sommeren 2018, med konseptet Fra beite til bord. Basert på lokale råvarer av ypperste kvalitet. Allerede i verdensklasse i følge tilbakemeldingene. Kunnskap om råvarene og samarbeid med lokale matleverandører som Sletten gård er en viktig del av konseptet.

Innovasjonen handler om genuine matopplevelsen, men også om markedsinnovasjon. Allerede fra oppstart har de hatt fulle hus og lang ventetid. Med gjester langveisfra. Og det mangler ikke på ambisjoner. Kanskje vår nye turistattraksjon for matelskere. I tillegg til matservering og overnatting, arrangerer de kokkekurs og andre eventer.

TAG Sensors
Tag Sensors har utviklet sin egen IoT-løsning med avanserte sensorer for overvåking av temperatur på mat og medisin under transport. Både innenfor mattransport og vaksine- og medisinområde er det mye svinn på grunn av kjølekjedebrudd. Ambisjonen er intet mindre enn at Tag Sensors skal revolusjonere verdens kjølekjedekontroll og bidra til å minske svinnet betydelig.

Utviklingsmiljøet i Mo i Rana skal være med å ta bedriften ut i det internasjonale markedet. De har lagt stor vekt på korrekt dokumentasjon på temperaturen i henhold til gjeldende krav, både fra myndighetene og ulike industrielle standarder.

McDonald's er blant de store kjedene som har testet og tatt i bruk løsningen, og de er i ferd med å signere flere spennende kontrakter. Mer enn 40 millioner kroner er investert fra Innovasjon Norge, internasjonale IoT-selskaper og teknologiinvestorer. Siste bidrag er på 13,5 millioner kroner fra EU's forskning og innovasjonsprogram Horizon 2020, som en av to nordnorske bedrifter gjennom tidene.
Gallaria
facebook

Siste nytt