Beste 100-kroners rett

Restaurantansvarlig Wazir Hassan (t.h) sammen med kokken Tariq Sha.

Indisk butter chicken med ris gikk seirende ut som den beste 100-kroners retten under Spis ute-uka

Taras Restaurant solgte 1090 hundrekroners-retter på syv dager. De fikk flest stemmer for beste matrett, gjennom en meningsmåling som Ranaregionen Næringsforening gjorde på Facebook. Til sammen disket de 12 spisestedene som deltok opp med 9652 spis ute-retter i løpet av uka.


Publisert 16.02.2018


– Jeg ønsker å takke gjestene som har vært tålmodige med oss når vi hadde det som travlest. Alt i alt har folk vært positive. Vi har gjort vårt beste, forteller restaurantansvarlig, Wazir Hassan.

Han er ydmyk og glad for at matretten han valgte ble tatt så godt imot, og sier det var mange som gikk glipp av en smak.

– På søndag var det veldig mange gjester i restauranten. Utenfor så det ut som det var satt opp en rundkjøring, fordi bil etter bil blinket inn, men snudde da de så hvor fullt det var her, sier han.

Hassan har allerede har hatt flere kunder innom denne uka som har spurt etter samme matrett som var på tilbud i forrige uke. I tillegg har han solgt mer indisk mat enn han pleier.

Selv om det var Taras restaurant som fikk flest stemmer, har nivået og kvaliteten vært svært bra på flere spisesteder. Mange har blitt trukket frem og fått mye skryt.

På andre plass kom Obs kafè. De serverte hjemmelaget oksesmåsteik med grønnsaker, ertestuing, tyttebær og potet.

Tredjeplassen gikk til Tinde Cafe som blant annet serverte Crispy Lovund sushi.

Ranaregionen Næringsforening ønsker å takke sine sponsorer; Helgeland Sparebank, AMFI Mo i Rana, Byporten Mo i Rana, Obs Kafè og Service grossisten, Arne Sjule.

Om det er ønske om det, så blir det Spis ute-uke igjen til høsten, mulig i uke 36.