Attraktivt utviklingsmiljø på Nesna

Daniela Schuler har spesialisert seg innen robotikk, mekatronikk og kontrollsystem, og stortrives med mulighetene hun har fått hos Avanti Engineering på Nesna.

Avanti Engineering jobber med banebrytende teknologi. For å rekruttere nødvendig spisskompetanse har de sett til Sveits.


Publisert 13.07.2018


Daniela Schuler studerte ved ETH (Eidgenössische Technische Hochschule) i Zurich, Sveits. Her tok hun mekanisk ingeniørutdanning og har spesialisert seg i robotikk, mekatronikk og kontrollsystem. Det kommer godt med i forsknings- og utviklingsarbeidet hun deltar i hos Avanti Engineering på Nesna hvor de blant annet utvikler en helautomatisk vaksineringsmaskin for oppdrettsnæringen.

Muligheter og gjestfrihet

Hun har tidligere jobbet som FoU-ingeniør for optiske presisjonskomponenter hos Swissoptic og senioringeniør for dynamisk systemdesign ved UltraDeep LLC.

– Mine oppgaver i Avanti går ut på robotisering, maskinsyn og automatisering av denne, sier Schuler. Vaksinemaskinen singulerer fisken, utfører en 360 graders 3D skanning, vaksinerer den og sorterer etter størrelse og kvalitet. Den skal snart testes hos en bedrift i Mo i Rana.

Bedriften har få ansatte og et flatt hierarki. Det gjør at de som jobber der får mulighet til å sette seg inn i ulike arbeidsområder.

Jeg har fått jobbe med veldig mange forskjellige arbeidsoppgaver, og det er litt av fordelen i en mindre bedrift. Om vi mangler kompetanse på et område, så må vi bare lære oss det. Det liker jeg.

Da hun flyttet til Norge i 2016 var ideen å finne seg jobb i Nord-Norge. Kombinasjon av fjell og hav lokket.

– Da jeg søkte på stillingen trodde jeg den hadde arbeidssted i Mo i Rana, men Nesna er ikke langt unna. Jeg har funnet meg hus på Leland og pendler med ferge hver dag. Fra Leland er det også kort vei til Sandnessjøen om man trenger å handle noe, eller savner bylivet. 

For Schuler har den største utfordringen vært å finne seg en passende bolig.
– Det er få leiligheter og hus til leie i området, men jeg opplever folk som svært gjestfrie og åpne. Naboene mine inviterte meg til og med hjem til seg på julaften.

Midt i blinken

Familie og venner synes Schulers valg av arbeidssted er spennende.
– Det er enkelt å holde kontakten på Skype og via sosiale medier, så får de se omgivelser og la seg friste til en besøkstur hit. Tidligere drev jeg litt med havkajakk, og nå er jeg mest ute i skog og mark sammen med hunden min.

For folk som er glad i friluftsliv er denne plassen midt i blinken, oppfordrer hun.
– Det er nok lurt å være glad i mye vær dersom man ønsker å etablere seg her. Men, jeg trives her, så jeg har ikke tenkt meg noen steder med det første.


FAKTA

  • Avanti Engineering leverer elektro- og automatiseringsløsninger til hele verden.
  • Kontor i Mo i Rana og på Nesna, 14 ansatte.
  • Har røtter fra norsk smelteverksindustri, men jobber i dag innenfor flere bransjer som; fiskeindustri, havbruk, treforedling, asfaltverk og kommunale anlegg.