Avlyser Spis ute-uka

Myndighetene har i dag lagt fram svært drastiske tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. I lys av denne situasjonen vil den planlagte Spis-ute-uka i slutten av mars bli utsatt på ubestemt tid.


Publisert 12.03.2020


UROLIGE FOR FRAMTIDEN

En dramatisk tid. Alt av skoler og barnehager stenger. Arrangementer, bedrifter og servicetjenester like så. En rekke bransjer og næringsdrivende rammes veldig raskt og hardt. Det manes om å ha ro og sikre at folks helse ivaretas. Det er det viktigste. Samtidig som bedriftene og arbeidsplasser må ivaretas.

Vi forventer at Erna Solberg og regjeringen stiller opp med tydelige, konkrete tiltak til bedrifter, arrangører og kulturliv som mister inntektsgrunnlaget. Regjeringens økonomiske krisepakke sendes direkte på NRK kl 12.30 i dag:

https://tv.nrk.no/direkte/nrk1

– Penger kan ikke være begrensningen, sa Erna Solberg i møte med pressen i dag. Myndighetene skal bidra til at alt ikke stopper opp.

Det er fryktelig tungt for mange, ikke minst fordi situasjonen er så uoversiktlig og uforutsigbar. En ting er imidlertid sikkert, og det er at vi skal komme oss igjennom krisen og tilbake til hverdagen. Et svekket næringsliv og konkurser vil ikke tjene noen, derfor må alle stå sammen i den store dugnaden for regionen vår og for landet.

UTSETTER SPIS UTE-UKA

På bakgrunn av situasjonen har Ranaregionen Næringsforening i samråd med spisesteder i Rana valgt å utsette den planlagte «Spis ute-uka» i slutten av mars på ubestemt tid. Også andre arrangementer i regi av næringsforeningen kan bli berørt. Mulig kan enkelte arrangement gjennomføres på alternative måter, som for eksempel via streaming og webinar.

MONO

Mono er i disse dager på tur ut til næringslivet i Rana, Hemnes og Nesna med nytt fra næringslivet, blant annet om Spis ute-uka. Da magasinet gikk i trykken hadde vi ikke informasjon om omfanget av viruset. Planen var å gjennomføre Spis ute-uka i mars. Beslutning om å utsette ble tatt i dag på bakgrunn av rådene fra lokale og nasjonale myndigheter.

Opplysningene endrer seg fra dag til dag, fordi situasjonen endrer seg mens dette skrives.

Vi vil oppdatere informasjonen om aktiviteter i regi av næringsforeningen på vår hjemmeside.

Her finner du oppdatert informasjon om koronaviruset fra Folkehelseinstitutettet.